Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, January 16, 2013

Awak datang dari mana ni..?

Assalamualaikum....

Awak datang dari mana ni..?

Waaaaaaa....!!!
Manyak tipilanjat maaaa tengok ini menda (benda)...
Hehehehe...
  
Satu sejarah selama aku berblogging...
Dapat pageviews melebihi seratus pageviews...
Selalunya pageviews yang blog aku dapat ni dalam seratus lebih sikit je..
Itupun pada aku dah banyak dah tu sebab melebihi seratus... ehehh..
Tapi hari ni ianya mencecah enam ratus lebih...!!!

Gullpppp...!!!
Mujur aku takde buah halkum..
Kalau ada, mau tertelan buah halkum sendiri..
Muahahahaha....



Actually, aku tak tau dari ceruk rantau mana semua ni datang.. Aku tak pasti samada yang datang ni bertujuan baik ataupun sebaliknya.. Namun, aku mengharapkan agar ada la sedikit benda baik kat blog ni yang boleh dikutip.. Jangan la kutip banyak sangat benda buruk.. Tak tertanggung aku nak pikul nanti.. huhuhu...

Apapun, terima kasih kepada anda yang sudi singgah kat blog yang entah apa-apa ni ya.. Seperti biasa, yang baik tu jadikan teladan manakala yang buruk tu jadikan sempadan.. ngehngehngeh... 


p/s: Dear readers, thanks for all of your positive comment in every each of my entry.. Really appreciate it... Truly ♥ it.. :)

2 Tukang Tembak:

Fariq Jalil said...

ni pasai byk review novel kot.. tu yg trafik byk masuk.. cer cek stat kat nuffnang tu..

tapi untung la 100++ pon dh byk, kwn sehari dpt 20 pon ok dh. ada la jugak smgt nak update tu.. kekeke

Hasrina said...

wooootssss wotsssss

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »