Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, January 2, 2013

Permudahkan..

Assalamualaikum...

Permudahkan..

Kadang-kadang kita ni tanpa sedar, suka menyusahkan diri sendiri..
Suka sangat bermain dengan emosi..
Takut untuk meluahkan apa yang terbuku di hati..
Takut dengan persepsi yang bakal dihadapi..
Manjang la tercangak-cangak menahan rasa...
Sudahnya, benda yang simple menjadi complicated...

Kita lebih suka kepada phrase follow the flow...
Macam dah putus harapan je, kan...?
Hmmm....



Missing somebody - call... Itupun kalau somebody tu masih hidup... So, sementara somebody tu masih bernyawa, jangan malu dan segan untuk call - bertanya khabar tak kiralah siapapun somebody tu.. Kadang-kadang ada jugak orang yang rindu dengan musuh dia.. Rindu nak bertekak... hahaha...

p/s: Mungkin somebody tu parents kita.. Ada di antara kita ni susah sangat nak call parents sendiri... Bila ada masalah duit je baru teringat nak call.. Padayappa sungguh...!!!

6 Tukang Tembak:

Intan Ruzmahana said...

suka sgt2 post ni.. nak share bole??
mmg terjadi pn anak yg xcall parents sbbnya yg utama dia takut parents tny duit dia walhal bkn nak mtk pn maybe saje2 nak test ank dia tp nak2 yg slh phm.

Angah said...

setuju, kadang-kadang benda simple boleh menyesakkan fikiran kalau tiada tindakan yg diambil...

Yunus Badawi said...

Saya rindu menunggu Cik Azz call saya .... hahaha

kyo_9 said...

nak simple sangat tu yg kadang2 malas nak call :p

~ Cik Azz ~ said...

Intan Ruzmahana:

Kalau rasa entry ni ada kebaikannya, boleh aje share... :)


Angah:

Yang remeh temeh ni kadang-kala lagi menyesakkan daripada yang susah... :)


Yunus Badawi:

Hamboiihh...! Komen YB ni buat saya takut je... huhuhu...


Kyo_9:

Kalau dah kedekut tu, tetap kedekut jugak.. Nak call pun berkira.. Ada jugak orang jenis macam ni... :D

Dia kata dia tak tau nak borak pasal apa, sebab tu dia tak call.. Tapi bila kita call dia, banyak pulak ceritanya... :P

shafiza-taufek.com said...

good sharing..keep it up

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »