Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Monday, February 4, 2013

Sekitar Pesta Buku 1Malaysia di PWTC...

Assalamualaikum...

Sekitar Pesta Buku 1Malaysia di PWTC...

Aku pergi hari Sabtu dengan tiga orang anak buah.. Bertolak keluar dari rumah kakak kat Nilai dalam pukul 9.05 pagi.. Then tunggu komuter kat stesen Nilai tu punya la lama.. Naik lenguh kaki berdiri.. Dalam komuterpun kena berdiri jugak sampai BTS... huhuhu...


Lepas tu, turun kat BTS untuk naik LRT pulak.. Kena tunggu lagi dalam beberapa minit.. Dalam pukul 11 pagi kamipun sampai kat PWTC tu.. Wahh.. Dah lain dah suasana kat situ.. Maklum la, dah berkurun tak jejak kaki kat area PWTC tu.. hehh...


Masuk je, terus cari novel yang ada dalam list.. Anak sedarapun tolong carikan sama... Mula-mula masuk booth Karangkraf.. Ralat jugak sebab banyak novel yang aku cari takde kat rak.. Pastu bila tanya kat staff kat situ, dorangpun tolong carikan jugak.. Tapi dah memang takde, nak buat macam mana, kan... huhuhu...


Okay la.. Layan je la gambar candid yang aku ambil ni.. Main ambil je buat syarat.. Gambar sendiripun takde.. Malas nak gedik-gedik... Penat... Dan lapar jugak sebab takut nak sarapan kat rumah gara-gara terlebih makan buah limau mandarin... hehe..




Gara-gara Adi Putra, rak buku kosong.. Boss Karya Seni kena turun padang... haha...





Dapat ambil gambar Adi Putra dari sipi je.. Jadi la... hehh...






Dan inilah hasil menjala kat PWTC... Tak tau la bila nak baca.. Tapi akan dibaca jugak.. Jangan risau.. heee.... *Sorry, tak boleh pinjam.. Aku memang kedekut giler nak mampus kalau pasal novel ni.. :)


Banyak beli novel terbitan Jemari Seni... :)


p/s: Balik ni nak kena buat kerja menjahit.. Alhamdulillah, masih ada rezeki kat situ.. Terima kasih para pelanggan yang aku hormati dan sayangi.. :)

7 Tukang Tembak:

Alfi Kasran said...

kak azz,jealousnya !! T.T tak dapat pergi

Eppy Safri said...

ep pon nmpk sipi2 je...tq

Eppy Safri said...

Ep pon nmpak sipi2 je...
tq kak suhana

Hanim69 said...

mak aiii!! hodohnya muka ku dlm ini pic... huhuhu... x menang tangan tolong huloq buku n tolong ambik pic dr camera, hp n tab peminat... hehehee... AP dh x tau nk toleh tang mna.. hehehee..

Angah said...

uiiii banyaknye borong novel...Selamat Membaca kak...

Tinta Lana said...

Akak..

mcm menarik je 2 novel tebal kat belah kanan tu..yg ad tjuk oxford ngan bawah dia tu. hehe

Tinta Lana said...

err..rasa mcm dah terpengaruh dgn akk, nak beli novel2 camni,hahaha

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »