Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Saturday, April 20, 2013

Meroti lagi.. Jangan marah haa.... :)

Assalamualaikum...

Meroti lagi.. Jangan marah haa.... :)


Sorang anak buah ada kat rumah, balik cuti hujung minggu..
Jadi, kesian pulak kat dia takde benda nak jamu.. Biskut dengan keropok tu ada la..
Lagipun aku tengah bosan takde apa nak buat...
Ehh, ada kerja sebenarnya tapi malas nak buat.. hahaha...
Tu yang meroti lagi tu.. hehh...



Yis yang dah kembang..


Doh yang dah naik..


Tumbuk doh untuk keluarkan angin..


Buat je pesen apapun haiihh... haha..



Hiasan ala kadar.. Jadi la.. Janji ada.. heeeee...



Okay, dah siap.. Kali ni setiap doh ditimbang... 50 gram tiap satu doh..


Oh ya, mesin ni aku tak pernah guna..
Penakut punya pasal, sanggup simpan mesin ni sebagai hiasan... haha...
Inilah pertama kali nak mencuba..
Dalam takut-takut tu kena jugak beranikan diri..





p/s: Ini je nak kongsikan.. heeeee...

4 Tukang Tembak:

Ummiarissa Mahdi said...

mesin terbaik tu....lama tak meroti gak ni...asyik malas je rasanya..

Tinta Lana said...

Salam.

Akak, apa khabar? hehehe

Saya duk tengok dikejauhan akk post gmbr roti kt fb, gebu2an je rotinya,hahaha

~ Cik Azz ~ said...

Ummiarissa Mahdi>

Biasa la tu.. Kalau mood malas tu datang, semua jadi serba tak kena, kan..

Akak punya mood pun bukannya menentu.. hehe...

~ Cik Azz ~ said...

Tinta Lana>

Waalaikumussalam..

Akak okay je.. Macam biasa la, ada masa up, ada masa down.. ada masa on, ada masa off... hehehe...

Jangan la dok skodeng je roti tu.. Sesekali cuba la buat... Manatau roti Lana lagi gebu dari roti akak.. Tak cuba, tak tau, ya tak..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »