Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, August 15, 2013

Ask Tonton..

Assalamualaikum...

Ask Tonton..


Siapa ada akaun Tonton tapi tak boleh nak login..? Mesti geram je, kan...? Hehehe.. Sama la macam aku.. Aku dah lama ada akaun Tonton ni tapi tak aktif sebab masa tu takde cerita yang aku nak tengok kat situ. Ni baru aku aktifkan balik sebab aku nak tengok dua episod terakhir drama Hujan sebab hari tu aku dah terlepas nak tengok. Maklum la, masa tu kan dah nak raya. Memang sibuk la sampai terlupa langsung nak melepak depan tv.. Lagipun aku dah ikuti drama Hujan tu sedari episod pertama lagi. Tu yang tak puas hati sebab tak tau ending drama tu..


Aku dah cuba banyak kali nak login tapi tak lepas nak masuk. Dah banyak kali tukar password tapi tak jugak boleh login. Aku cuba jugak login guna akaun anak buah, pun tak lepas jugak. Lepas tu, cuba lagi login guna akaun adik aku, masih tak boleh masuk jugak. Tapi bila guna akaun dorang tu kat PC kat depan tu, boleh pulak lepas masuk. Cuma kat laptop aku je yang tak boleh. Dan aku pulak tak suka nak gunakan PC tu walaupun skrin PC tu lagi lebar dari skrin laptop aku..


Akhirnya, aku hantar email kat pihak Tonton dan bagitau dorang yang aku tak lepas nak login.. 





Tak lama lepas tu, akupun dapat balasan email dari pihak Tonton. Rupa-rupanya username yang aku gunakan salah. Aku ingatkan password aku yang salah.. haha.. Memang aku tak ingat sungguh username aku tu... hehh...


Emailkan pertanyaan kepada contactus@altmedia.my
Boleh juga ajukan permasalahan kat fesbuk Tonton dan twitter Tonton tu.. Nanti dorang akan guide..


Cuma masa tengah dok syok menonton tu, tiba-tiba je keluar iklan dan mesej macam kat dalam gambar kat bawah ni.. Terkejut gak sekejap.. hehehe..




Bila dah boleh tengok kat Tonton ni, tak payah dah dok tercongok depan tv pukul 7 petang tu.. Waktu tu dah boleh bersiap-sedia menuju kejayaan.. :)


p/s: Loading agak perlahan sebab line kat rumah aku ni slow sikit. Tapi masih boleh tengok dengan sabar.. hehe.. Cuma yang tak best tu kena bayar untuk tengok cerita tertentu.. huhuhu.. 

1 Tukang Tembak:

Amanina Mads said...

ada acc tonton tp ada masalah mcm ni jugak..last2 malas nk tgk tonton

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »