Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, February 20, 2014

Cari dan cuba lagi..

Assalamualaikum...

Cari dan cuba lagi..


Aku memang tak pandai buat karipap.. Siapa yang pernah baca blog aku ni, banyak jugak rasanya aku buat cerita pasal karipap ni.. Tapi aku masih lagi mencari dan terus mencari resepi kulit karipap yang bersesuaian dengan cita rasa aku..


Okay, bab kulit tu aku dah dapat dah resepinya.. Mula-mula macam payah nak buat sebab liat dan tebal masa menggelek.. Takpe, sabarkan diri.. Kuatkan semangat.. Pedulikan muka tebal bila tanya pendapat atau tips dari orang lain.. Selebihnya, tanya atok google.. Mujur la atok google tu sihat walaupun line streamyx aku nazak nak mam***... 


Ini yang dulu punya.. Dah habis aku goreng dan bagi kat kakak ipar.. Inti ikan kembung dan kentang tapi termasin la pulok.. adehh..


Kulit karipap tu tak berapa cantik lepas digoreng.. Takpe, janji kulit tu kena dengan selera aku.. Boleh perbaiki masa menggoreng di lain masa..


Ini aku baru buat petang tadi.. Aku guna acuan je sebab satu dunia tau aku tak pandai kelim karipap ni.. *mengaku je laa.. hehh...


Sekarang ni aku tengah mencari dan nak cuba buat inti karipap yang sedap dan kena dengan selera.. Setakat ni inti karipap yang aku buat macam ada yang kurang je.. Tak sedap sangat... huhuhuhu... Siapa yang ada resepi inti karipap yang sedap seantero dunia, boleh la kongsi dengan aku.. Tapi aku tak nak inti keledek.. Aku tak suka inti keledek.. Aku suka inti kentang.. Terima kasih pada yang sudi berkongsi resepi inti karipap kentang nanti.. :)


p/s: Musim panas ni kelapa kat belakang rumahpun takde buah.. Ingat nak buat inti kelapa untuk buat frozen bom bijan pulak.. Yang ni peberet mak aku...

1 Tukang Tembak:

Ummiarissa Mahdi said...

dah cuba resepi karipap di blog saya,kalau cuba mesti puas hati,kulitnya rangup..sedap...cubalah ye..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »