Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Monday, April 7, 2014

Nostalgia..

Assalamualaikum...

Nostalgia..


Ni antara kerja kraf yang aku buat masa kerja kat Johor dulu.. Akukan jenis home person.. *cehhh... haha... Jadinya, bila ada masa terluang yang banyak tu, aku dengan dua orang lagi kawan sebilik buat la aktiviti macam ni tapi kawan aku tu mengait je.. Aku buat dua-dua, mengait dan cross stitch.. Bila masuk bab mengait tu, kitorang berlumba-lumba sesama sendiri.. 


Sarung telur.. Sekarang ni susah nak jumpa...


Jahitan cross stitch kat bawah ni masih belum di-frame-kan lagi.. Mujurlah aku simpan elok-elok.. Sayang kalau kena makan dek tikus ataupun kena gigit dek lipas.. Lagipun kat rumah ni memang dah ada yang di-frame-kan.. Tu yang malas nak frame lagi tu.. Tambahan pulak kat dinding tu dah takde tempat nak gantung.. Tak kan nak gantung kat leher kot.. kehkehkeh..






Memang dah terlalu lama aku tinggalkan kedua-dua aktiviti ni... Sejak berhenti kerja dan balik sini, memang aku tak buat dah.. Jarum kait akupun entah ke mana lesapnya.. Mujurlah buku dan peten cross stitch masih elok lagi dalam simpanan.. 





p/s: Rindunya zaman itu.. Rindu nak mengait balik.. Rindu nak buat cross stitch dan mengira petak walaupun ianya sedikit memeningkan.. hehh..

1 Tukang Tembak:

Mak Su said...

as salam. saya ni belajar menjahit, kait mengait... tapi langsung tak lekat. tak de passion. huhuhu

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »