Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Saturday, August 30, 2014

The Unsung Hero dan Darah Merah Melakar Sejarah...

Assalamua'alaikum...

The Unsung Hero dan Darah Merah Melakar Sejarah...

The Unsung Hero:

Ini merupakan novel keempat daripada penulis Melur Jelita.. Siapa yang belum pernah baca novel-novel karya Melur Jelita yang terdahulu tetapi teringin nak baca HERO ni, boleh la baca kat sini ya..  Tapi aku tak bacapun sebab aku memang kurang suka baca novel online tak kira la siapa penulisnya... Aku sekadar baca apa yang Melur Jelita share kat page fb beliau...


Aku dah dapat dah novel HERO ni.. Aku beli online je dan ikut apa yang ada kat page Melur Jelita tu tapi aku belum mula baca lagi HERO ni.. Tak nak la terburu-buru.. Takut nanti tak faham apa yang dibaca.. Tapi aku yakin dan pasti bahawa karya Melur Jelita ni sudah tentunya superb dan best seperti karya terdahulu.. Yang penting, aku dah peluk-peluk dan siyom-siyom HERO aku ni.. Wangi sungguh bau HERO aku ni.. hehehe...





Darah Merah Melakar Sejarah:







Walaupun nama barisan pelakon utama drama ini tidak sehebat pemenang anugerah dotdotdot tapi aku tetap teruja nak tengok.. Tengok dia punya preview tu pun dah meremang bulu roma.. Lagi pulak aku ni memang suka tengok cerita perang yang ada askar-askar ni tak kira la samada cerita Melayu atau Inggeris daripada melayan cerita kepop atau cerita hantu.. Tengok uniform dorangpun aku dah jatuh cinta dah... hehh.. 


Al-Fatihah untuk arwah abah dan semua anggota tentera yang telah pergi mengadap Ilahi.. Moga Allah tempatkan kalian bersama golongan yang soleh lagi beriman.. Jasa kalian tetap dikenang sampai bila-bilapun.. Hanya mereka yang buta hati saja yang tidak tahu menghargai pengorbanan dan jasa tentera...


p/s: Di sini lahirnya CINTA... Di sini lahirnya KITA.. Di sini MALAYSIA tercipta.. Selamat menyambut Hari Kemerdekaan Ke 57.. Aku bangga jadi anak tentera..!

0 Tukang Tembak:

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »