Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Friday, August 8, 2014

Ummaland...

Assalamu'alaikum..

Ummaland...

Boleh rujuk kat sini sebab aku tak reti nak terangkan secara details.. hehh... 

Nak daftar, boleh masuk kat siniBoleh login guna fb, twitter, google dan sebagainya ataupun sign up je.. Mula-mula aku cuba sign up tapi asyik tak lepas je sebab ada soalan (Question) yang kena jawab.. Akupun tak nak login melalui fb.. Sudahnya aku daftar guna ID Yahoo.. Klik kat yang bertanda merah tu.. Lepas tu sign in kat Yahoo dan ikut je arahan selepas tu.. 




Lepas je sign in kat Yahoo, dah terus boleh masuk kat wall Ummaland tu.. Dah boleh la nak setting apa-apa yang patut sebelum invite kawan.. Ataupun, jika tau ID kawan tu, just taip je nama dia kat kotak Search.. Then nanti keluar nama-nama kat situ.. Pilih nama dia dan add sebagai kawan..



Dan kat bawah ni aku punya wall.. Buat masa ni malas lagi nak invite sesiapa.. Biar la dulu.. Saja je daftar.. Mana la tau kot-kot nak boikot fb sekarang ni.. Kot je la... ahakk... Tapi kalau ada yang dah daftar, pastu nak invite aku, boleh la kottt.. Kot lagiiii... ahahaha...





Kat situ, boleh tengok cara nak bayar zakat.. Boleh jugak chat online macam kat fb.. Dan macam-macam la.. Tengok sendiri la nanti ya.. ahahh..




Okay, ni je yang aku nak share untuk entry kali ni... Macam la takde benda lain nak share.. hehh... 

p/s: Terpulang la samada nak join atau tidak.. Tak paksapun.. Just share je.. Tapi rasanya jika masuk Ummaland ni, janganlah letak atau share gambar/benda yang bukan-bukan pulak.. Tak sesuai kottt..

0 Tukang Tembak:

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »