Assalamu'alaikum...
Menu hari kedua aidil adha 2014...
Ni antara menu yang sempat aku buat atau masak untuk hari kedua aidil adha.. Ni tak termasuk menu yang mak aku masak.. Tak sempat nak ambil semua gambar.. Letih.. hehh..
Mula-mula buat goreng ikan masak kicap + kacang botor...
Lepas tu, sambung pulak buat kacang tanah bersalut tepung ni... Ni pertama kali buat berpandukan pada resepi yang orang share kat fesbuk.. Cuma aku tambah dan kurangkan bahan.. Gunakan bahan yang ada je.. Mana-mana bahan yang takde tu, gantikan dengan bahan lain... Takde la menjadi sangat sebab macam kurang garam.. Tapi takpe la, dah namanya percubaan pertama.. Adat la serba kurang sana sini..
Kacang dalam anggaran sekilo lebih..
Berbuih-buih minyak dia..
Aku agih-agihkan sikit kacang ni kat kaum kerabat yang balik beraya kat sini..
Malamnya pula, aku buat tomyam campur ni je.. Penuh satu periuk aku buat.. Aku makan dengan nasi impit.. Sayur-sayur tu fresh dari Cameron Highlands sebab adik aku baru balik dari sana... Ingatkan tak habis.. Alhamdulillah, habis la segala isi dia.. Adat la tinggal sayur tu sikit-sikit..
p/s: Sekarang semua dah balik.. Aku belum sempat lagi nak kemas rumah.. Nanti-nanti la.. Gue kecapekan.. hehh..
2 Tukang Tembak:
Bila dah penat, kadang2 nak layan diri dulu, baru sambung kerja balik. Hehehehe. Layan diri tu masalahnya kita ni sampai berhari2 kenkadang tu...hahahahaha... Janji kita hepii...yer dak..
ya allah seronok yer semua juadah sis buat...rajin yer kak azz ni...ish2 nak kacang tu sikit...dap yer...tomyam fresh dengan sayur sedap dari cameron walaaaaaaaaa...terliur
Post a Comment