Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Tuesday, October 14, 2014

Yang ditunggu dah tiba.. Tak sabar nak 'explore'.. :D

Assalamu'alaikum...

Yang ditunggu dah tiba.. Tak sabar nak 'explore'.. :D


Yess..!!! Barang yang aku tunggu sudahpun tiba.. Pagi tadi novel dan petangnya pulak benda alah ni.. Nama benda ni adalah rotary cutter.. Yang ni dari jenama Olfa.. Kegunaannya adalah untuk memotong kain.. Aku beli Olfa rotary cutter ni melalui fb page Kraf Ezee ni.. Harga boleh tengok kat gambar.. Siap ada tulis harga pos lagi.. 






Mata atau blade rotary cutter Olfa ni sangat tajam.. Aku dah test dah.. Jadinya, untuk langkah keselamatan, pastikan blade rotary cutter ni disimpan ke dalam jika tidak digunakan.. Perhatikan perbezaan pada kedua-dua gambar... Gambar atas, blade rotary cutter yang disimpan dan yang bawah pula blade rotary cutter ketika digunakan.. Main tolak je benda hitam yang kat ibu jari tu..




Oh ya, sebelum terlupa, aku nak bagitau bahawa mata atau blade rotary cutter Olfa ni sangat tajam.. Jadinya, jauhkan dari anak-anak atau simpan di tempat yang dorang tak boleh cari atau jumpa.. Kang dibuatnya dorang main toreh-toreh kat lengan, niaya je...




Sebelum Olfa ni, aku pernah beli rotary cutter dari jenama lain.. Taiwan punya.. Tapi bila aku cuba gunakan dan gelek atas kain, kain tu langsung takde kesan apa-apa.. Harga lebih kurang je.. Olfa ni lebih tiga ringgit je dari jenama dari Taiwan tu.. Aku tak boleh la nak bagitau apa nama jenama tu.. Kang tak pasal-pasal kena saman pulak.. kan... hehh...




Diingatkan ya, bahawa rotary cutter ni jika nak guna, perlu ada cutting mat iaitu yang kaler hijau tu.. Jangan sebarang gelek je.. Aku punya cutting mat ni aku beli kat kedai kat sini.. Tapi kat fb page Kraf Ezee tu ada je jual cutting mat ni.. 




Cara nak guna Olfa rotary cutter...


Sekali lagi, untuk siapa yang berminat nak beli, boleh la beli dari page fb ni. Benda yang aku rasa baik dan berbaloi dengan pembelian, memang aku akan tolong promot.. Takde niatpun nak bodek atau sebagainya.. 


p/s: Lepas ni nak beli meja jepun pulak.. Senang nak buat kerja kat bawah.. Duduk atas lantai.. 

2 Tukang Tembak:

Angah said...

uiii..tajam betul tu

Acik Erna said...

ooo tu guno e yo azz..boleh buek potong kain nipih yo azz..kok tobal boleh ko

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »