Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Sunday, November 16, 2014

The version of my ayam masak merah.. :D

Assalamu'alaikum...

The version of my ayam masak merah.. :D


Secara jujurnya, aku tak pandai nak buat ayam masak merah macam yang biasa kita makan kat kenduri kawen tu.. Ada kalanya menjadi.. Tapi banyak kali tak jadi.. hahaha.. 


Biasanya kalau masak ayam macam ni, aku suka letak kentang sebab abang aku kat rumah ni memang giler kentang.. haha.. Cuma kali ni terpaksa letak sayur campur sebab kentang kehabisan stok.. 





Lepas tu saja la cuba letak daun rosemary whole sikit.. Beli je tapi tak pernah guna, tu yang letak sikit tu.. Rasa dia, macam biasa je.. Mungkin sebab aku letak sikit je, tu yang tak berasa sangat tu..




p/s: Tak kisah la masak macam manapun kan..? Yang penting masak sendiri, lepas tu makan sendiri.. hehehe... 

4 Tukang Tembak:

Papaglamz said...

Nampak sedap la.. Faveret Papaglamz ni.. Jom terjah papaglamz

http://www.papaglamz.com/2014/11/foodsglamz-nasi-goreng-campak-campak.html?m=1

Arham Md Ali said...

Waalaikumsalam, saya rindu pulak ayam masak merah mak saya bila tengok ni :)

Saya ada jawab dekat blog tapi saya post jugak dekat sini ye,

Brand yang bagus untuk pantau tekanan darah dan gula dalam darah brand Omron la. Hospital pakai Omron, yang saya pergi kem ni pun guna Omron jugak.

Kalau untuk blood pressure = RM140
Untuk blood glucose = RM100++ la, saya pun tak berapa pasti.

Tapi all in all brand Omron bagus ye kak.

Syira Masyiramaro said...

Walaupun simple , yang penting kita yang masak dan kita tahu tahap kebersihan makanan yg kita masak...tambah kentang tu yg tak tahan.tak penah makan lg ayam merah yg ada kentang heheh

RESIPI DORAYAKI KEGEMARAN DORAEMON

nor fadilah baharuddin said...

Mencari telor sotong , ketam lembut, udang lipan, telor ikan tuna , ayam pandan 2 perisa 1. hot & spicy 2. saty & siput buloh / pepahat belum pernah rase cube beli dulu pasti tidak akan menyesal
berminat boleh pm/whtsap sy di
012-6323635/ 017-2710304
stok sangat limited kerana terlalu banyak permintaan
jika berminat untuk menjadi sub- agent di kawasan anda blh pm/whtsp sy
012-6323635 / 017-2710304

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »