Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Friday, February 13, 2009

Talak kilija punya olangg....Gilerrr...

Assalamualaikum...

Aku kembali lagi dengan membuka azam dan semangat baru. Tapi aku rasa macam nak gelakpun ada. Azam yang lamapun banyak lagi yang tak tercapai... huahuahua.. Mungkin kerana semangat aku yang mudah luntur, maka azam aku banyak yang tak menjadi. Hmmm, simpan je la azam tu buat pekasam.... hehehe...

Malam tadi aku tak boleh tidur. Mungkin kerana excited dah ada blog sendiri atau mungkin sebab ada gangguan telefon dari orang yang tidak aku kenali... jeng... jeng... jeng... Ampehh , sakit hati yang amat sangat sebab baru je aku nak terlena, tiba2 telefon rumah ni berbunyi. Style yang sama, buat2 mencari nama orang yang tidak wujud dengan harapan ada yang melayan. Peliss la, aku bukannya jenis manusia yang terdesak sangat sampai engkau yang tah siapa2 pun aku nak layan... Yuckkk.... go to hell man.... sorrry to say this....

Kadang2 aku terfikir, apa sebenarnya yang mereka ni mahu. Sanggup buang duit hanya kerana satu kepuasan. Namun, pada hakikatnya selagi kita bernama manusia, selagi itulah kita tidak akan pernah merasa puas. Dan kepuasan yang dikecapi tidak bermakna jika kita tak bahagia. Kepuasan hanya seketika namun kebahagiaan biarlah selama2nya...

Macam mana pula dengan korang..? Puas..? Tepuk dada tanyalah
selera bak kata Nabil.... lu pikir la sendiri... muahahahaha....

2 Tukang Tembak:

amalina said...

azim bukan mereka2 tu tak de kerja mungkin nak berkenalan kot...yg pasti kena berhati2..tak pe maafkan la mereka2 yg kekurangan kasih sayang..

azim...awak tak nak letak petua(apa saje la) or resepi yg simple kat blog awak ni...

KAK AZZ said...

dalam perancangan Lin nk ltk semua tu...amek masa gak....slow2 ok hehe

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »