Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, March 11, 2009

Aduhhh.....duhhh...duhhh....

Assalamualaikum....

Hari ni aku sakit sangat..... teramat sakit.... Dari semalam badan aku macam tak seimbang.....
sengal2... rasa seolah2 bengkak satu badan... Ni la penangan gastrik.
Mungkin aku silap makan...atau makan lambat sampai dah masuk angin baru nak cari makanan. Aku tak tau mana punca yang sebenarnya...samada dari buah limau lokam, rendang daging atau sayur bayam yang aku makan. Makan sikit je tapi sakitnya sampai melarat ke hari ke-3 dah ni... Adoiii... laaa...
Malam tadi aku tidor awal.... pukul 8 dah lelap. Itupun selepas aku telan ubat demam. Bungkus badan dengan comforter konon nak bagi peluh keluar, tapi tak keluar jugakkk. Degil gak peluh ni.... dah akupun degil sama... hahakkk...
Pukul 3 pagi aku terjaga. Terkebil2 mata tengok jam. Bukak tv, tengok info... Ehhh, ada bola la pagi ni. Tapi mata dan badan tak larat nak teruskan niat tu. Pastu, aku pegi bukak laptop, carik lagu2 untuk blog aku ni... ada wishlist dari kawan2.. Badan masih lagi lemah. Tapi mungkin kerana semangat kawan2 aku teruskan jugak pencarian. Pukul 6.30 pagi aku stop dulu, jumpa DIA...
Lepas siap, aku cari lagi lagu2 tu.... akhirnya ada jugak walaupun agak sangkot. Sangkotpun sangkot laa.. janji ada hehehe....
Menjelang tengahari, badan aku rasa macam dah okay sikit tapi tengkuk masih sengal. Aku mintak tolong anak sedara picitkan kejap. Banyak angin yang kuar, tapi bukan angin pus-pus ye kekeke...
So, petang dalam pukul 2.30 petang aku mula memotong kain. Setelah agak lama aku biarkan kain customer tu tergantung atas kerusi.... Hmmmm.... kena buat jugak walaupun sakit.. sobbss.. Akhirnya dapat gak aku siapkan pemotongan aku tu walau dalam keadaan yang tak selesa... Aminn....
Lepas tu, aku masuk jengok blog aku ni dan aku biarkan kesakitan aku tu kat belakang. Yang penting dapat jumpa kawan2, dapat release tension dah cukup bagus bagi aku....
Aku takde harta untuk aku bagi kat kawan2 aku. Tapi aku sentiasa mendoakan agar korang semua sukses dan bahagia dunia akhirat.... Insyaallah...
Terima kasih teman. Sesungguhnya aku hargai setiap pertemuan ini walau hanya sekadar teman siber...
Cukup dulu setakat ini. Sampai jumpa lagi.... tata... titi.. tutu... hikkk...

6 Tukang Tembak:

NURSEtadekSIJIL said...

salam...

3 perkara yg saya cukup amek berat dalam persahabatan...

1} makan

2) kesihatan

3) taley tgk kawan x epi


kalau gastrik akak melarat,akak g kinik yer pleaseeeee...
rasanya limau 2 kak...emmmm

TAKE CARE

ikhlas dr hati yg paling dalam,

wina.

KAK AZZ said...

macehhh Ween......

p/s:cmne nak diet ni....kekeke....

usop la sapa lg..hehe said...

komen aku jgn lupa mkn ubat...get rest 4 ol ur body..hmm wat else? o ya b4 i 4get don't try 2 4get miss me...hehehe...daaa

KAK AZZ said...

huhuhu macehh usop...

i owez miss u bebb....kekeke....

emma said...

zim....harap ko cepat sembuh.....aku tak de geng nak meroyan ni.sakit ko dah jangkit kat aku......huhuhu...makan ubat tau......n jgn nak diet2...bio je ...klu slim tp sakit2 tak de pekdoh nye..

KAK AZZ said...

huhuhu Emma......teruk giler aku arini...abeh satu badan sakit2...

aku nak gak slim wehhh....leh pakai baju kemban2 cam artis tu kekeke....

bila la sakit ni nak pegi jauh2 ekk.....ko pun jgn nak diet gak...bio kita sama2 montel hahakkk...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »