Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Tuesday, May 19, 2009

TIPAH TERTIPU BANG........

Assalamualaikum...

TIPAH TERTIPU BANG........

Aku tengah MARAH ni. Marah sangat-sangat pada diri sendiri. Bertambah marah pada orang-orang yang meletak link KOTOR kat blog dorang. HAMPEH betol....

Malam tadi aku pergi la ronda-ronda dari satu blog ke satu blog. Pastu aku jenguk la kat blog yang satu ni. Nampak macam menarik je. Tambah pulak dengan gambar-gambar tuan punya blog yang kiut je, manis bertudung. Akupun apa lagi. EXCITED la nak baca blog tu kan....

Baca punya baca, tiba-tiba aku terpandang kat satu LINK kat situ. Sebelum klik kat link tu, aku fikir dulu, mungkin OK kot kalau aku try klik. Lagi pun kat bawah link tu siap tulis kata-kata yang merujuk kepada pembikinan blog. Jadi, bagi aku yang baru je berjinak-jinak dengan alam blogging ni tentulah nak tau cara-cara camne nak perbaiki dan perindahkan lagi blog aku ni......

Maka, akupun klik la kat link tersebut. Tiba-tiba je keluar....

CILAKAK..!!! 

Tu ayat yang pertama keluar dari mulut aku. Pastu aku terus lagi membebel. HAMPEH punya manusia...!!! Ada ke MINATANG ni yang ko letak kat link blog ko..?? Adoiii.... Tak pasal-pasal aku telah tertengok benda yang tak sepatutnya. Malu sendiri aku dibuatnya aihh...

Mujur la masa tu cuma aku sorang je yang tengah mengadap pc ni. Buatnya ada anak-anak sedara aku yang masih kecik-kecik tu ngadap sama, tak ke haru biru jadinya nanti....

Kepada bloggers yang lain, aku harap TOLONGLAH jangan letak link-link yang PORNO ni. Memanglah itu blog korang, suka hati korang la kan nak buat apapun. Tapi korang tak tau malu ke letak link yang macam tu dengan imej korang yang ala-ala SUCI BERSIH tu..?? Perlu ke nak KONGSI benda-benda macam ni....??? VUDUSSS.......!!!

TOLONGLAH fikirkan kesannya pada bloggers yang lain. Aku tengok followers blog tu dah menjangkaui 1000 orang. Sudah tentu tuan punya blog tu BANGGA bila ramai yang setia follow blog dia. Tapi pada aku, ko la yang paling BANGANG...!!!

Aku rasa serik sangat sebab ni kali kedua aku terkena sebab link tu sendiri nampak macam BAIK je.....Wallahualam....

p/s: Sosak napeh den... =,='

9 Tukang Tembak:

SwapNAVY said...

iskh.. x baik punyer blog 2...letak gambar2 haiwan kat zoo ker..kan kan kan..memang lah dier punya blog tapi bertamadun lah..Dez rasa dorunk dari zaman paleolitik nie..

KAK AZZ said...

tu la kan Dez kannnnn.....sobbsss...sobbsss...
sian tipah jd mangsa ekekeke....Dez jgn buat camtu taww....hikkk...

SwapNAVY said...

dez x buat mcm tu lah kak...tapi selalu jadi mangsa keadaan,org x bersalah menmjadi mangsa..

KAK AZZ said...

huhuhu....sian mangsa2 cam kita ni kan Dez....tp takpe la....biarlah org buat kita asalkan kita tak buat org....

kucinsiam said...

salam kak AaaZzZZ...

PSSSTTT...
kakAz...
emmm kalau saya yg letak mende2 cemtuh...org mesti kata..."haa sesuailah dgn keje dia yg social tuh" hehe kan kan kan...hik

tp 2 lah kan...
AKHIR ZAMAN.. =(

KAK AZZ said...

wassalam Ween...
hehehe....tang tu terpulang pd individu nak kata apapun kannn...Tp pokok pangkalnya niat bloggers tu sendiri....org yg suka benda2 kotor ni akan cari sendiri kalaulah dia dh desperate sgt....so tak perlulah kita tunjukkan arah ke jalan yg kotor tu...hekkk....

cikELA said...

uishhh..
sy dgr pn sy malu..
sbb sy pn pkai tudung..
dsbbkn nila setitik, rosak susu sebelanga..
ngee...
pape pn x yah la letak2 benda2 mcm 2..
jge maruah beb..
uhuhu..

KAK AZZ said...

wahahaha cikELA.....kan....hrp2 jgn la ada lagi yg buat camtu...Kita tunjuk kt org benda tak elok...selama2nya kita tanggung dosa...wallahualam...
Exam dh abeh kan....ni tgh cuti2 la ni hehehe...

cikELA said...

ehehe..
walaupn dose masing2..
tp kekdg kte kena tegur gak kn..
ngee..
exam da abez da..
tggu result kuar lak..
dup dap dup dap..
ehehe..
eyup..
coti2 mesia..
hik

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »