Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Tuesday, January 12, 2010

BABY SITTER: AGAIN...??? Huahuahua....

Assalamualaikum.....

Wahahaha.... Semalam aku jadi baby sitter lagi. Haaa...., korang tak percaya ke..? Percayalah..... Kasihku lama tersulam... Ehh, tu dah macam lagu Datok Siti la pulokkk... hikhikhik....

Semalam mak aku ada temujanji dengan doktor mata. Memandang- kan sessi persekolahan sudahpun bermula, maka aku tak dapatlah nak ikut temankan mak aku tu. Dan disebabkan itulah, aku ter- paksa menjadi baby sitter bidan terjun untuk menggantikan tugas kakak ipar aku yang sememangnya mengasuh budak2 ni..



Budak ni diam je masa aku ada. Balik je kakak ipar aku, barulah terserlah "kejantanannya".... ekekekeke....

Sebagai bukti, silalah tengok gambar budak2 ini ya. Gambar2 ni tidak termasuk lagi 3 orang yang sekolah tadika. Balik je budak bertiga tu dari sekolah, terus kepala aku jadi pening. Punya la kecoh mulut dorang. Aku ingatkan anak2 cikgu ni takde la kepoh sangat. Rupa2nya dorang ni lagi nakal dari aku masa aku kecik2 dulu. Nasib baik den tak pengsan tengok pe'el dorang... muahahahaha...


Ni paling cengeng. Pastu suka baling2 mainan. Aku suruh dia kutip balik mainan tu. Asal aku besarkan je biji mata, terus dia nanges.... Tapi dia comel laa.... hehehe...



Kalau dah pompuan tu pompuan la jugak.. Dia main baa baa cakk dengan baby kat dalam buaian tu... Aku suruh ketepipun dia buat dono je.. Grrrr.... degil betul..!!



Haaa.... ni la baby boy yang sangat baik. Aku bawa dia masuk dalam bilik, pastu kitorang golek sama2 main baa...baa...cakk...ekekekeke....



Haiiii..... saya ensem tak...?? Tah apa nama baby ni pun aku tak tau.... kakakaka....

p/s: Penat sebenarnya jadi baby sitter atau pengasuh budak2 ni. Dengan pelbagai kerenah yang nak dilayan. Nasihat aku kepada semua ibu bapa yang menghantar anak2 kat rumah orang tu, korang janganlah terlalu CEREWET dan KEDEKUT. Kalau banyak songeh, baik korang berhenti je kerja dan jagalah anak korang tu sendiri.... Ada faham...!!!
.

6 Tukang Tembak:

maiyah said...

hehe.. jaga budak mmg penat tapi kalo xde dorang boring lak

Erna said...

paham..cik gu..memang comel tol budak tu..budak tak banyak ragam memang sonang jago..

ArmaniWhite said...

alololo..cumelnye bb tu..

~Kak AZZ~ said...

Maiyah~> hahaha....kalau dah biasa memang la rasa boring jika dorang takde....

~Kak AZZ~ said...

Erna~> Kak Erna.....lagi ponek jika mak bapak dorang yg banyak ragam...itu tak boleh...ini tak boleh...Dia ingat org nak jaga anak dia sorang je ke....Lain la kalau utk jaga sorang anak dia tu dia bg rm600-rm800 sorang....huahuahua...

~Kak AZZ~ said...

Nami~> kannnn....baby tu mmg comel...hrp2 bila dia dh besar nnt, perangai diapun comel la jugak...hehehe...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »