Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Sunday, March 21, 2010

AKSI SI COMEL... COMEL KE...?? Hahahaha....

Assalamualaikum.....

Saje je nak cuba2 post video lak... Baru nak belajar ni... Kalau ada apa2 yang kurang memuaskan tu, harap maaf la yaa.. Abaikan aje suara latar dari tv tu... lupa nak mute daaa.... hahaha....


video


Ini la "budak2" yang baru dapat kaki... Merayap je kerja dorang ni.. Tapi aku buat tak tau je... Biar je la dorang nak merayap kat celah manapun... Tapi malam tadi dorang punya la bising sebab mak dorang takde... Maka terpaksa la aku pujuk jangan bagi dorang nanges... ekekekeke...

Ada sesiapa yang nak jadikan dorang ni anak angkat tak... hehe... Kalau adapun, aku tak akan bagi punya laa... Kesian pisahkan dorang adik beradik... Nanti tak pasal2 kuar lak lagu ni...

Jangan pisahkan.... aku dan dia.... Tuhan tolonglah... kucinta dia... muahahahaha...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Harap maaf la yaa sebab video tu asek currently not available je.... Akupun tak tau kenapa... Kadang2 elok je dia kuar.. huhuhu... Ada tak sesiapa yang nak bagi info... Mehh la kongsi kat sini...
.

14 Tukang Tembak:

~LP Lum~ said...

salam kak azz~

huhuhu... xde pun kak??

ArmaniWhite said...

meriahnye umah akak.. mesti totoi suka ni byk geng..

cHeRyNa PiReS said...

tak dapat tgk kat opis nieh kak...tp yang pastinya sha tau akak nieh penyayang benar2nye kan!:)

kucinsiam said...

aaaaalololooooooo showmay showmaaayyyy..

=)

~Kak AZZ~ said...

LP Lum~> wassalam Linda...

dah dapat tengok dah kan... Mmg susah sikit nak kuar... Maklum la, video ni pun pemalu gak cam tuan blog ni... hehehe...

~Kak AZZ~ said...

Nami~> memang agak meriah la... Tunggu dorang beso sikit je, lagi la meriah sbb boleh main kejar2 dgn Tett... hahaha...

~Kak AZZ~ said...

cHeryna~> alaaa... sian dia xdpt tgk... Takpe2, nnt balik umah tengok la ehh...hehe..

Akak penyayang..??? Tak la... akak ni ganas dan garang macam singa kelaparan... hehehe..

~Kak AZZ~ said...

Ween~> shooomayyyy mcm Ween la sikit2... hikhikhik...

maiyah said...

hehe.. cumel tucing2 ni, jd model yek

~Kak AZZ~ said...

Maiyah~> hahaha.... jadi model la sbb tu kena catwalk.... hehe...

kucinsiam said...

hihi...
akak kena tgk saya pas bgn tido..
nak2 mangun tido pas migren..
x pinsan,koma semenet..

kikikiki...

~Kak AZZ~ said...

Ween~> hahahaha... kalau cmtu takmo la tengok... Nnt pingsan takut lak kalau ada org gugel2 badan akak... ekekekeke...

amie said...

iskkk

~Kak AZZ~ said...

Bubu~> apsal lak iskkkkk ni...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »