Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Tuesday, March 9, 2010

YANG DITUNGGU DAH TIBA.....muahahahaha.....

Assalamualaikum.....

Panas lagi....?? Mestilah panas...!! Selagi kucing jantan tu menempel kat rumah aku ni, selama itulah hati aku panas je. Ni pun dari malam tadi aku tak dapat tidur dengan lena. Pukul 3 pagi dia dok main kejar2 kat atas bumbung rumah ni. Ingat ni citer hindustan ke....?? Adehhh...

Yang satu ni pun panas gak ni. Panas sebab baru je sampai semalam. Apa dia..?? Ni la dia cek dari HSBC berkaitan nuffnang tu. Bukannya banyakpun macam yang orang lain dapat tu. Takpe la kan. Aku sengaja cash-out yang ni dulu sebab nak jugak tengok betul ke tidak seperti yang kebanyakan blogger gembar-gemburkan pasal duit nuffnang ni. Kiranya memang betul la... hehehehe.... Nak tunggu pihak nuffnang hantar cek yang cuma sebanyak inipun memakan masa hampir 3 bulan bebb.... Kalau yang cash-out ribu2 tu mesti makan masa lagi lama agaknya....




RM52.50 pun nak tayang ke..?? Mesti laa... sebab ini semua adalah hasil dari titik peluh jari korang yang setia mengklik nuffnang aku ni. Tapi aku dah ada rancangan dengan duit dari nuffnang ni.... Mudah2an rancangan aku tu berjaya.... Kena kumpulkan sedikit demi sedikit... Lambat takpe, janji ada.... huhuhuhu....



Anak kucing aku dah bukak mata.... Hoyeaaaa.... Punya la siksa nak ambil gambar dia ni. Asek merayap je.... hahaha...


p/s: Streamyx aku lembab macam siput. Gara2 inilah yang mematahkan semangat aku untuk meneruskan misi mengklik nuffnang, blogwalking apatah lagi meninggalkan komen. Aku hanya dapat singgah ke beberapa blog sahaja... Kalau berterusan macam ni, lama kelamaan mood aku untuk berblogging juga turut terjejas...

*Nak tinggalkan komen pun asek page load error je... Waduhhhh... Benar2 gawattt ni....!!
.

8 Tukang Tembak:

hatim a.r said...

den punyo kak lagi setaun dua la baru dpt cash kan huh.papepun belanja la kak!!!

Erna said...

azz..tah abih lagi paneh ngan kucing jantan tu... penyapu an yo azz..takut nanti dimakan e pulak anak kucing azz...yang comel2 tu..

~LP Lum~ said...

salam kak azz~

wah.........................
(2 aje yg blh den nak ckp) ;p

cHeRyNa PiReS said...

bestnye kakk...sha takde pon duit nuffnang:(

~Kak AZZ~ said...

Hatim~> tu la pasal kan... Lambat giler nak kumpul duit pree ni...hehehe...

Ko nak akak belanja ko apa Timm... Kalau takat nak belanja rojak kat salak tu takpe la... Sedap woooo rojak tu... Nak kena balik Nilai baru dapat merasa...hahaha...

~Kak AZZ~ said...

Kak Erna~> paneh tu memang paneh kak... Solagi dio momokak, mmg sah paneh ati saya ni haa... huhu...

Insyaallah, anak2 kucing tu solamat kek sudut bilik ni haa... Saya kopung tompek tu jgn bagi sesiapo nampak... ekekeke...

~Kak AZZ~ said...

LP Lum~> wassalam Linda....

muahahahahahaha.....


(ni je yg dpt akak jawab.... hehehehe...)

~Kak AZZ~ said...

cHeryna~> Besstt ke Sha.... Besstt la jugak dapat duit pree ni kannn...

Takpe2, nnt bila line dh clear, kita sama2 tembak nuffnang ya... hehe...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »