Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Tuesday, August 31, 2010

DAH 100 DAH: TERIMA KASIH FOLLOWERS.. :-)

Assalamualaikum...

Huhuhu... Terharu ni... Sangat-sangat terharu okay.. Ni bukannya terharu sebab baju ada yang belum siap lagi tau. Tapi terharu sebab pengikut blog aku dah mencapai 100 followers. Yeahhh.. sila-sila beri tepukan yang paling gemuruh ya.. Lebih kuat dari tepukan lagu gemuruh Faizal Tahir tu tau... hikk...

First of all... ceewwahhh.. tetiba je kan... haha...

Pertama sekali aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih pada SEMUA yang mengikuti blog aku ni. Tujuan aku bukannya nak mengumpul pengikut sebenarnya. Aku menulis sekadar untuk melepaskan apa yang terbuku di hati ni je. Di samping tu aku selitkan la sikit-sikit info yang ada manafaat. Itupun kalau ada la kan.. =))

Kawan-kawan seangkatan yang sama membina blog dengan aku dulu ramai yang dah menyepikan diri. Masing-masing dah semacam malas nak menulis lagi agaknya. Ataupun mungkin banyak benda boleh dikongsi kat Facebook dan dapat pulak respon dengan cepat... ;p

Di samping tu, aku juga ingin memohon maaf jika selama aku menulis ni, ada cerita yang menyakiti hati korang. Takde niatpun nak kenakan sesiapa. Bak kata ayat aku kat atas tu haa.. "Aku yang makan cili, kenapa engkau yang merasa pedasnya. Pelik sungguh.." Setuju tak dengan ayat tu? Sebetulnya, ayat tu aku tujukan kat diri aku sendiri dengan membawa maksud kalau aku yang buat salah, biar aku aje la yang terasa. Orang lain tak perlu nak sibuk-sibuk terasa sama. Namun apa yang berlaku sekarang ni, sejak akhir-akhir ni la kan.. orang lain yang dok kepoh, aku pulak yang terkena tempiasnya... haiisshhh... Aku paling tak suka sikap negatif macam ni... ^__^

Aku juga tak pandai nak jadi macam blogger yang lain yang bagi hadiah untuk followers mereka yang ke-50 atau ke-100 dan seterusnya. Ada blogger yang buat contest la, buat tag la, bagi award la dan macam-macam lagi dengan tujuan samada untuk menaikkan trafik blog ataupun sekadar untuk beramah mesra sesama blogger. Itu bukan cara aku. Aku pernah diberi award oleh 2/3 orang blogger tapi aku menolak untuk meletakkan award tu kat blog aku ni. Aku tak kisahpun jika tak dapat award sebab aku tak layak untuk menerima award sebegini. Isi kandungan dalam blog aku bukannya menarik, jadi tak wajar rasanya jika aku menerima award tu. Dan aku berharap janganlah ada blogger yang berkecil hati atas penolakan award tersebut. Apapun, terima kasih banyak-banyak atas keprihatinan korang tu.... *__*

Kepada semua followers blog aku, aku harap korang letak la link blog korang sekali ya. Kadang-kadang aku nak masuk blog korang tu, tapi tak tau mana satu blog korang sebab semuanya terletak dalam satu list. Macam aku, aku letakkan 3 blog aku kat dalam bloglist. So, senang sikit nak cari dan terjah mana yang berkenan... (perasan... hahaha...). NAMUN begitu, jika blog korang tu adalah di bawah pengaruh 18SX atau 18SG, baik tak payah letak link la ehh... Seram lak aku nanti... muahahahaha... teeetttttt.......

Aku kata: Okay la ehh.. Perut dah mula meragam dah ni... hikk.... Teruskan memberi sokongan sesama blogger dan teruskan la klik Nuffnang aku tu yaa... Macehh... kehkehkeh...

2 Tukang Tembak:

kak Erna said...

azz..samo lah kito..100 followers..

~Kak AZZ~ said...

Kak Erna> Hehehe.. Tahniah la kak sebab akak baru je berblogging tp dah dapat ramai followers.. Tu tandanya dorang suka dgn blog akak... Keep it up kak..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »