Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Tuesday, October 5, 2010

BUAH CEMPEDAK DI LUAR PAGAR... Sila sambung...=)

Assalamualaikum...

Takde cerita...
Hanya nak tempek gambar-gambar je...
Maklum la... aku ni baru je nak belajar jahit manik...
Ada yang mencebik ke..??
Tak baik wooo cebik-cebik ni..... =)





Aku sukakan manik yang simple...
Tak berapa suka yang sarat sangat...
Yang sarat tu cantik... tapi berat....
Macam ibu mengandung...
Cantik... tapi tak larat nak bawa perut...
kehkehkeh....





Aku sedang mencuba untuk 'melenturkan' jari...
Maklum la kan.... jari takde seni ni memang agak payah sikit la nak bentuk....
Jangan salahkan jari yang keras kejung tu...
Salahkan diri sendiri kerana lambat nak melenturnya....
Dah la lambat... lembab pulak tu...
Huhuhuhu.... sreeettttt....
Sampai hati....

Siap jugak akhirnya... Tak cantik takpe, janji belajar untuk mencuba... =)


Aku kata: Hari ni aku nak tekan pedal mesin jahit... Ada sesiapa yang nak jahit mulut dia tak..?? Free of charge je ni... hahaha...

4 Tukang Tembak:

~LP Lum~ said...

salam kak azz~

hehehe... sy suka bju yg manik2 sarat2... berat.. nmpak terletak aje... tp xboleh nak pkai selalu.. sbb sy nie mls nak basuh... :p

kak Erna said...

salam azz..wah..dah pandai dah tu..cantik..kalau dokek..ha..songan akak..ni jauh..

~Kak AZZ~ said...

LP Lum~> Wassalam Linda... Hahaha, tau takpe... Baju yg sarat ni leceh nak jaga.. =)

~Kak AZZ~ said...

Kak Erna~> Wassalam kak... Hehehe... macehhh yaa... Baru la semangat sikit bila kono puji2 ni... hahaha...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »