Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Sunday, January 23, 2011

JADUAL WAKTU AKU: Korang jangan tiru tau... =D

Assalamualaikum...

Korang ada jadual waktu tak?
Kalau masih bergelar pelajar, dah tentu ada kan...
Rasanya semua orang perlu ada jadual waktu masing-masing...
Ye la, senang sikit nak bahagi-bahagikan masa...
Takde la nak terkejar sana, terburai sini... =D
Tu pun kadang-kadang ada jugak orang yang tak cukup masa...
Sibuk bebeno gamaknya...
Tapi tak kaya-kaya jugak... huhuhu...

http://www.emocutez.com

Akupun ada jugak jadual waktu aku sendiri...
Aku baru je buat jadual ni tau... :P
Entah, tiba-tiba je nak kembali menjadualkan diri...
Diulangi... Menjadualkan diri. Kang ada pulak yang tersalah baca dikatanya menjual diri. Kerja giler ahh nak jual diri... Kena bakar nanti wehh... hahaha...

http://www.emocutez.com

Takde jadual waktu bukan bermakna takde disiplin tau...
Disiplin aku tip-top okay...
Ikut putaran jam laa..
Kalau tak ikut putaran jam tu, konpem disiplin tip-top tu jadi totop (tutup)..

http://www.emocutez.com

Jadual waktu aku bermula dari pukul 11.05 pagi setiap hari Isnin hingga Khamis. Hehhh, apsal lewat sangat baru nak mula kerja.. kan... Dah namanya kerja sendiri, gitu ler gamaknya... haha... Pastu sebelah malam pulak jadual waktu aku bermula pada pukul 10 malam setiap hari Ahad hingga Selasa... Akupun kerja ikut syif jugak pe.. kehkehkeh..

http://www.emocutez.com

Nak tau tak macam mana rupa jadual waktu aku tu...
Alaaa, tengok la dulu...
Konpem jadual waktu aku ni tak sama dengan jadual waktu korang..
Kiranya satu dalam seribu la...
Sila jangan cemburu.. kihkihkih...

Ni dia jadual waktu aku tu....
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Setiap pagi dari hari Isnin hingga Khamis, tepat pukul 11.05 pagi aku dah tercongok kat depan tv sebab nak tengok drama kat TV 1. Akukan peminat drama Melayu... ♥♥♥

Lepas tu setiap malam bermula pukul 10 malam dari hari Ahad hingga hari Selasa, aku tengok drama Trilogi Cinta, juga kat TV 1. Drama ni adalah hasil garapan daripada 3 buah novel karya Sharifah Abu Salem iaitu Tak Seindah Mimpi, Tak Semanis Impian dan Tiada Lagi Mimpi. Best drama ni tambahan pulak pelakonnya adalah Rosyam Nor, Amyza Aznan, Fouziah Ghous, Aida Rahim(Khalida) dan ramai lagi pelakon yang pandai menjiwai watak masing-masing. Kalau bab menangis tu, memang habis la keluar hingus meleleh-leleh. Takde la nak terkelip-kelip mata, terkerut-kerut dahi nak paksa airmata tu keluar. Kalau scena marah pulak, akupun ikut sama nak marah... hahaha... Bila tiba part romantik giler tak hengat tu, aku pulak yang tersipu-sipu senyum mengulum je... Alamak, ter-over sudaaa... ngehngehngeh...

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Okay, itu je jadual waktu "menonton" aku...
Jadual waktu kerja aku??
Sendiri bos, sendiri kuli. Pandai-pandai la ejas sendiri... hahaha...

http://www.emocutez.com


p/s: Daripada buang duit tengok wayang citer omputih, baik layan drama kita sendiri. Aku layan drama-drama yang "terbaik dari ladang" je. Drama yang "terbalik dari lori" tu, sori la aku nak ngadap.. http://www.emocutez.com

10 Tukang Tembak:

Cik Peanut said...

waktu zaman sekolah2 dulu,, selalu wat jadual waktu, konon2 ikutlah,. last2 jadi perhiasan kat locker asrama jer.hehe

Melati said...

oke oke tak tiru, sebab jadual kita memang tak sama, heheee =)

kak Erna said...

sila jangan jeles ok..he he..
tak dapek la nak join..
kalau malam pulak..selalu terlupo..

kakpah said...

kito takdo jadual. Somo main hantam sajalah labuuuu!!!
tengok lis follower ekau baru terperasan yg akak bolum follow lagi haha.. maap je la.

karl said...

blog saudari sudah link ke wicararumi.blogspot.com salam ziarah

~ Kak Azz ~ said...

Cik Peanut>

Sama la.. Masa sekolah dulu memang ikut jadual waktu tu... Tp kdg2 skip jugak.. hehe...

Thanx ya singgah dan komen.. =D

~ Kak Azz ~ said...

Melati>

Bagus... hehehe... Kalau tiru, nanti jadi lain lak kan..

Tenkiu komen dan singgah sini.. :-)

~ Kak Azz ~ said...

Kak Erna>

Takpo doh kak.. Akak kan suko tengok cito Korea.. hehe...

~ Kak Azz ~ said...

Kak Pah>

Sey pon kadang2 main hontam gak kak.. Tengok kesesuaian maso la.. hehe...

Samo la kito kak, sey pon lom follow akak lagi.. Masuk-an dalam bloglist yoo.. Samo2 mahap yoo... hehe...

~ Kak Azz ~ said...

Karl>

Ye ke? Terima kasih ya.. Sy dah masuk dah baca entry saudara tu... Puitis sungguh bahasanya.. Malu lak saya yg guna bahasa caca marba ni...

Terima kasih singgah...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »