Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, June 23, 2011

STAT(U)S..

Assalamualaikum...

Stat(u)s...

Ini adalah stat(u)s untuk blog aku sepanjang aku berblogging iaitu dari tahun 2009-2011. Stat(u)s ni takde la gempak macam blog lain tu dan aku takde la nak jeles dengan stat(u)s dorang. Dah dorang rajin ping sana, pong sini entry dorang. Pastu buat pulak entry yang meletup-letup, konpem la mencanak-canak naik stat(u)s dorang tu, kan... Aku ni pulak jenis pemaleh nak join contest, group or event yang blogger anjurkan, mana mungkin dapat stat(u)s yang tinggi-tinggi ni. Namun, jutaan terima kasih aku ucapkan kepada semua yang masuk kat blog ni kerana anda turut menyumbang ke arah peningkatan stat(u)s blog aku ni.. ♥♥♥ untuk korang... :P

Yang dari Korea tu tentu geng K-Pop... huahuahua...

Sedikit sebanyak tau jugak jenis-jenis browser yang ada. Takde la setakat tau Chrome, Mozilla dan IE je..

Juga jenis OS yang digunakan...

Baru 40 ribu lebih je.. Jadi la daripada takde langsung. Tenkiu berimashh... :P

Ada jugak yang mencari tutorial. Harap-harap dapat la membantu sikit-sikit ya... heee...

Entry mengenai sihir masih menjadi pilihan... huhuhu..

Si A: Status ciput macam ni pun nak tunjuk kat blog ke..? 
Si B: Biar la... kehkehkeh...

p/s: Jujurlah dengan status masing-masing.. =)

14 Tukang Tembak:

Acik Erna said...

azz..kek mano nyurok e tu..akak teringin yo nak membongkar sejarah e tu..he he

Angah said...

waduhhhh kok dari korea pun ada, jeles sih..

Roza Ami Nanomiya said...

aku tak tau camana nak tgk mcm tu
hehe


tp blog lama aku tu hr2 ada ja org masuk walaupun dah setahun x update. kurang2 100 org masuk

KELI OH KELI said...

semoga blog kak azz terus maju dan maju...inshaAllah...

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Apo ehh..? Status ni koo.. Akak poie kek design pehtu akak klik kek Stats tu.. nanti keluar la semuo bondo2 camni haa... selamat menyelongkar yoo.. hehe..

~ Cik Azz ~ said...

Angah>

Sila2 jeles sekarang.. kihh3..

~ Cik Azz ~ said...

Roza Ami Nanomiya>

Elehh, aku tak caya la kalau ko kata ko tak tau pasal status ni.. Ko tak tau pasal status blog ke status orang ni.. hahaha..

Ye la, blog lama ko tu kan dah pemes.. Lebih2 lagi ko rajin refer entry lama kat situ utk dibawa ke entry baru... Tentu la trepik ada jugak.. :P

~ Cik Azz ~ said...

KELI OH KELI>

Mekasih Keli.. Untuk blog KELI dan bisnes KELI jugak, moga makin maju dan terus maju.. :)

maiyah said...

assalam..

sy pun jrg update.. sama le kita start dr 2009.. kita admin mmg ikut suka kita le nk letak apapun ye tak.. ;)

~ Cik Azz ~ said...

Maiyah>

Waalaikumussalam Maiyah..

Oo, tahun sama jugak ehh... Tu la kan, nasib baik admin sorang je.. senang sikit nak konker.. hehe..

APAN said...

ok la tu...sy punya statistik pun x de la gah mana...
janji kita ta apa yg kita buat tu.huhu...

ibundo said...

ekau ni makin mahir ngan bondo alah ni kan. kpah ni ha... tak pandai2..

~ Cik Azz ~ said...

APAN>

Rasanya stats awak lagi tinggi sebab entri awak banyak yang bagus2...

Kiranya berbaloi la dgn usaha awak tu, kan...

~ Cik Azz ~ said...

Kak Pah>

Alaa... Mahir tang ni yoo, bukan ehh dapek apopun, kan..

Elok lagi kalau mahir cam akak tu, serba-serbi buleh... Jeles sey dgn kemahiran yg akak ado tu kak.. huhu..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »