Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Monday, July 4, 2011

Home sweet home... :-)

Assalamualaikum...

Home sweet home... :-)

Alhamdulillah.. 
Dah selamat sampai ke rumah setelah 10 hari berkelana.. 
Kehkehkeh.. 

Penat sangat-sangat ni..
Sampai demam-demam kitorang bertiga..
Aku, abang aku dan anak buah aku merangkap drebar.. huhuhu..
Rabak dompet bayar duit ubat.. Dah la mahal giler...
Kaya sekejap klinik kat Nilai tu.. 

Mak aku je yang steady.. haha
Alhamdulillah la sebab dia okay je sepanjang berada di luar kawasan..
Tak demam macam kitorang..

Okay la, aku nak rehat jap..
Banyak benda yang nak kena setelkan..

p/s: Lama tak update blog dan blogwalking, sampai merudum terus stats blog aku ni... huhuhu.. kesiannnnn...

8 Tukang Tembak:

noonaQQ said...

kak azz gi jalan2 ye...huhuhu

Yunus Badawi said...

Rehatlah dulu. Nanti bila dah setel semua perkara boleh update blog ni.

Acik Erna said...

lamo boto menunggu blog ni buka pintu..he he..
10 hari azz..best boto bojalan sampai sepuluh hari tu kan..mengalahkan poi jalan rayo.
selamat kembai azz..dan jangan lupo..baju rayo orang dah banyak nunggu tu.
copek sihat yo..ubek tu jangan lupo makan.

~ Cik Azz ~ said...

NoonaQQ>

Ha'ah... Pegi jalan2 mencari saudara.. Yang jauh kita dekat2kan.. Yang dekat kira rapat2kan.. hehe..

~ Cik Azz ~ said...

Yunus Badawi>

YB.. Memang nak rehat sekejap dari berblogging ni..

Tak tau la samada nak rehat sejam, sehari, seminggu, sebulan atau selama2nya... haha..

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Best tu mmg best la kak.. Tp lotih badan... Ghayopun sy tak poie komano kak.. haha..

Mekasih kak.. Dah makan ubek dah tadi..

Angah said...

i miss u..

~ Cik Azz ~ said...

Angah>

Tenkiu.... hikk...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »