Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Monday, August 1, 2011

Terapi minda dengan membuat header blog...

Assalamualaikum...

Terapi minda dengan membuat header blog...

Maaf, aku takde mood nak membuat entri baru. Lagipun, buat masa ni aku takde cerita untuk dikongsi bersama. Tambah-tambah lagi hari ni merupakan hari pertama berpuasa. Konon-kononnya otak jammed la nak cari idea.. kehkehkeh.. Esok lusa tu tak tau lagi la.. Kalau ada idea, aku mulalah merapu macam biasa.. Kalau takde idea tu, aku dok senyap je la.. :P

Sekarang ni, aku sedang cuba membuat header sendiri. Biarlah isi blog tak best asalkan header cun... hakhakhak. Perasan je. Header blog aku ni dah macam header blog kanak-kanak ribena je ni.. Apa salahnya, ya tak? Sekali-sekala nak jugak jadi macam budak-budak.. :D










Okay la, aku nak sambung menjahit.. Kalau boring menjahit, aku sambung buat header lagi.. hahaha.. Jangan sampai tak siap baju kastemer aku dah la.. hikkk...

p/s: Sakit ponggong duduk lama-lama ni. Macam mana la gamaknya orang yang kerja dia memang duduk je sepanjang hari.. Mau berasap ponggong tu agaknya... kihkihkih...

10 Tukang Tembak:

Acik Erna said...

assalam azz..kojo kojo ni la yang akak tak tau nak buek ni..cantik2 pulak azz nye header tu

Kapten Atok said...

giler berapa jam buat semua ni
hehe

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Sey tak sompek nak ajar kak.. Banyak step ehh.. Nnt2 la yoo, kok dh logo sok, sey ajar la sikit2..

Mekasih kak sbb kato header ni cantik.. heeeee...

~ Cik Azz ~ said...

Kapten Atok>

Lama la jugak. tp takde la mengadap semua dlm satu masa.. Buat satu persatu... Jangan gelojoh.. :P

Giler tang ni takpe kot... asalkan jangan giler tang tuuu... haha..

APAN said...

bnyak nye header...boleh lak wat header lps menjahit ek.kiranaya ade idea la time pose pun..

rasanya wat header pun kena duduk gak kot.haha...

~ Cik Azz ~ said...

APAN>

Ni buat utk isi masa senggang je ni.. hehe..

Ha'ah, mmg la kena duduk.. Tp takde la duduk berjam2 macam menjahit tu.. huhu..

Angah said...

rajin nye akak...anagah nak buat jugak tukar header n tapi tak berapa pandai lagi...

~ Cik Azz ~ said...

Angah>

Akakpun baru je nak belajar.. Merangkak2 lg ni... huhu..

Nnt kalau rajin, akak cuba bg tutorial kat sini.. Tp tak janji la.. Sbb mood skang ni merudum.. :)

Siti Syawal said...

rajinnya akak wat blog header..hehe

http://semanisbertudung.blogspot.com

~ Cik Azz ~ said...

Siti Syawal>

Agak boring sikit, tu yg beralih arah tu.. hahaha..

Tenkiu ya singgah.. dan komen.. :-)

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »