Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, September 14, 2011

Kata-kata amaran: Kalau kau..

Assalamualaikum...

Kata-kata amaran: Kalau kau..

**Kalau kau keluar dari rumah ni, kau jangan balik-balik lagi..

Itu sedutan dari ayat iklan yang selalu keluar kat TV3.. Sampai sekarang ni aku tak berapa nak faham maksud iklan tu.. hehh.. Lupakan pasal tu..

**Kalau kau tak nak join kami, ko jangan kawan dengan kami lagi...

Ek elehh...!!! Macam la korang je kawan yang aku ada.. Pigiiidahh... hahahaha... Pernah buat camni tak...? Baik mengaku sekarang...!!!

**Kalau kau tak nak pergi, kau jangan keluar dari rumah ni. Kau duduk la dalam bilik ni sampai bila-bila..

Itu kata mak aku tatkala aku menolak untuk menghadirkan diri dalam kursus komputer kat Kuala Lumpur suatu masa dulu. Sadis sungguh amaran tu.. huhu..

Namun akhirnya aku akur jugak. Terpaksa bangkit dari katil dan packing kain baju sebab takut nanti tak dapat kebenaran bila tiba waktu aku nak bekerja. Itulah pengalaman pertama aku tinggal kat asrama kat Kuala Lumpur iaitu kat Setapak dan belajar kat Rima College. Entah ada entah tidak Rima College sekarang ni ehh.. Tapi yang aku pergi ni kerjasama FELDA dengan pihak Rima College tu. Asrama kat belakang, kelas kat depan. Masa periksa pergi kat dewan kat sekolah apa tah. Lupa dah aku.. Nampak je bangunan Rima College tu masa lalu naik bas tapi tak pernah singgahpun.. hehh... 

p/s: Besar jugak pengaruh ayat kalau kau ni.. Dah macam satu ugutan la pulak... Seram lak haaiihh.. Kalau kau berani, silalah tampil ke hadapan...!!! Tak berani den dowhhh... huhuhu...

2 Tukang Tembak:

APAN said...

ni pengalaman zaman bile ni?dah lame dah ke?

~ Cik Azz ~ said...

APAN>

Dah berzaman dah.. Banyak yang tak ingat.. huhu...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »