Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Saturday, October 1, 2011

The Real Steel: Akhirnya...

Assalamualaikum....

The Real Steel: Akhirnya...
Synopsis
A gritty, white-knuckle, action ride set in the near-future where the sport of boxing has gone high-tech, “Real Steel” stars Hugh Jackman as Charlie Kenton, a washed-up fighter who lost his chance at a title when 2000-pound, 8-foot-tall steel robots took over the ring. Now nothing but a small-time promoter, Charlie earns just enough money piecing together low-end bots from scrap metal to get from one underground boxing venue to the next. When Charlie hits rock bottom, he reluctantly teams up with his estranged son Max (Dakota Goyo) to build and train a championship contender. As the stakes in the brutal, no-holds-barred arena are raised, Charlie and Max, against all odds, get one last shot at a comeback.


Thanks to Walt Disney Studios Motion Pictures Malaysia, 60 lucky Nuffnangers will get the chance to get in on the action with the special Nuffnang Premiere Screening of Real Steel 1 day before its official premiere in Malaysian cinemas! Details of the screening are as below:
Date: 12 October 2011 (Wednesday)
Time: 9.30 pm
Venue: Cathay Cineplex, e@Curve

If you’d like a ringside seat to the battle between the bots, all you have to do is leave a comment on this blog post, and tell us how you would build your own fighter robot. Would it have fists the size of refrigerators that would crush its opponents to small bits of scrap metal? Or would it look deceivingly pretty with ribbons on its head, but have a huge chainsaw exploding out of its chest? Tell us all about it, and the 60 most creative comments will win a pair of passes each to the Nuffnang Premiere Screening of Real Steel!


Selebihnya baca di sini...:)
So, mari kita lihat beberapa komen yang bernas dari para bloggers kita... Mula-mula tu takde lak nampak komen dari bloggers Melayu. Semuanya dari bloggers Chinese je.. Tup-tup bila scroll ke bawah, maka keluarlah komen dari dua orang blogger ni.. Mehh kita tengok apa komen dorang ehh... :D

Nanti kalau dah siap cipta robot macam Doraemon tu, hantaq mai laa sekoq kat ceq naaa... Banyak kerja ceq nak soh robot tu buat... :P

p/s: Thanks to Mr.Nuffnang sebab dah kembalikan BE kat blog aku.. Akhirnya setelah menyepi beberapa minggu, dapat balik dua ketul BE.. Jadi laa.. Tapi kalau bagi banyak BE lagi bagus.. Boleh jugak buat repair laptop aku yang tengah mogok tu... hikk. **Over la pulak, kannn.... hahaha..

10 Tukang Tembak:

Yunus Badawi said...

Terima kasih berkongsi sinopsis.

Saya ada beli 4 keping tiket utk filem ini. Tayangan amal oleh Bomba dan Penyelamat pada 11hb Okt.

Phat said...

good luck kak azz den x roti nak join bondo2 camni hahaha

~ Cik Azz ~ said...

Yunus Badawi>

Sama2..

Okay gak tu.. Menonton sambil beramal...

Kalau nak tiket free, boleh la bagi komen kat page Nuffnang tu.. hehe..

~ Cik Azz ~ said...

Phat>

Alaa, ko bagi yoo la pondapat ko tu.. Ko kan suko mikir.. Apo salah ehh ko kuarkan apo yg ko fikirkan tu.. Mano la tau kok2 monang lak tiket free ni haa..

Akak tak join sobab kalau monangpun bukan ehh akak dapek poie tengok.. Bagi la laluan kek orang lain yang gomar tengok wayang free ni... hehe..

Acik Erna said...

azz..lamo bona tak tengok wayang..
azz..ramai yang dah berterima kasih ngan nuffnang ni..cubo azz..cito akak nak tengok kek mano pulak..nak tau..yo BE tu apo..sobab yang buek ni sumo kan emi..he he..omak e..tak pandai lansung tang tu..

APAN said...

cam bes gak citer ni... :)

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Sey lagi la tak ponah nompuh panggung wayang tu kak... huhuhu..

Laa.. Akak klik kek tulisan nuffnang tu, bukan klik iklan nuffnang tu tauu.. pehtu akak log in.. pehtu akak klik la kek bahagian earnings tu utk tengok BE yg akak dapek..

~ Cik Azz ~ said...

APAN>

Cepat2 bagi komen yang bernas.. Manatau boleh dapat tiket free nanti.. Semoga berjaya.. hehe..

Tihara said...

cam best je movie ni..

~ Cik Azz ~ said...

Tihara>

Harap2 memang best la, kan.. Takde la rugi sangat kalau pergi tengok tp tak best lak citer dia... haha..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »