Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, December 29, 2011

Berangan je lebih... ehehh...

Assalamualaikum...

Berangan je lebih... ehehh...

Semalam aku dok gugel la cara-cara nak buat tote bag ni. Ye ke nama dia tote bag..? Kalau kata beg kitar semula, okay kot.. ahaha... Entah, tetiba je nak gugel. Banyak je ada kat Youtube nun. Tapi disebabkan streamyx aku tak berapa nak laju, susah la pulak nak tengok. Berjam menunggu loading sampai naik kebas ponggong duduk lama-lama atas kerusi.. 
Konon-kononnya nak bagi followers la.. Berangan je lebih... ehehh...
(Jangan ada yang tuntut dah la... Aku lari dulu... hahaha....)

Kalau aku, suka yang ini. Boleh isi telekung.. :)

Akhirnya aku jumpalah satu web ni. Kat situ kita boleh create bag yang kita nak, dengan decoration yang kita suka. Tapi takde la banyak sangat pilihan. Boleh la kalau sekadar nak suka-suka atau perasan sekejap.. kehkehkeh... 
Kalau jenis feminin, sesuai la kot.. Nampak la sikit kewanitaannya... ;)

Kat sini aku sertakan beberapa keping gambar yang aku jadikan sebagai hiasan pada beg aku tu... Ecehhh, macam la nak buat... hahaha.. Sebenarnya dulu aku rajin jugak buat beg-beg macam ni. Buat untuk isi buku pergi kelas petang atau ada aktiviti lain kat sekolah.. Rupa beg tu lebih kurang macam yang kat sini...
Sekuntum mawar merah, sebuah puisi... 

Tapi aku cuma buat beg kosong je la, takde la nak bergambar. Lagipun, mana nak cekau gambar tu. Memang ada tapi nak kena suruh orang design-kan. Lepas tu, mana pulak nak cekau ongkosnya... huhuhu... Sekarang ni pulak, dah ada kawan aku yang get involved dan menyediakan perkhidmatan cetak-mencetak ni.. Cuma aku je yang tak pernah nak contact dorang.. Bukan menyombong, cuma belum ada keperluan lagi.. ;)
Ohh yeaahhh...!!!  Hobing Jang Hobing... :D

Kat mana nak cari kain untuk buat beg ni ehh..? Aku memang fail la kalau bab-bab tempat membeli ni. Nak guna kain jenis apapun aku tak tau.. Susah jugak kalau takde kepakaran dalam bidang ni.. Ehh jap, aku nak survey je dulu ni.. Mana la tau kot-kot di masa akan datang nak beli pulak, kan senang nanti nak tuju kat mana... Ada sesiapa yang tau..? Boleh la kongsi-kongsi info kat sini ya...




p/s: Aku berkenan dengan cara pembuatan beg yang ada kat video tu. Walaupun tak faham langsung apa yang dia cakap, tapi bila tengok cara dia buat tu, rasa-rasanya boleh la faham sikit-sikit kott...

4 Tukang Tembak:

ibundo said...

ekau buek bagi kakpah satu haha...

With Julia said...

kak azz...cantik sgt lah bet tote beg tuh...tetiba rasa berkenan lak..yelah selain dia nipis dan besar berbaloi utk tujuan shoping yg sekarang byk shoping mall less kan penggunaan plastik beg...so ini satu perubahan yg baik dan dlm masa yg sama bergaya sakan utk bershoping yehuuuuuuuu :)

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Kak Pah>

Ontah jadi ontahkan tidak kak.. Ni kes borangan yo ni.. hehe..

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

With Julia>

Kann.. Daripada kena bayo 20 sen untuk sehelai beg plastik, baik bawak beg macam ni.. Hari lain boleh bergaya, hari Sabtu buat isi barang... hehehe...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »