Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Saturday, December 31, 2011

Buat cookies lagi.. ehehh...

Assalamualaikum...

Buat cookies lagi.. ehehh...

Seperti yang pernah aku tulis kat entry terdahulu, aku kata aku nak cuba buat semua resepi yang ada kat majalah tu kan. So, masuk cookies ni, dah empat resepi dah yang aku cuba. Mula-mula dulu aku buat kek mentega lemon, lepas tu kek coklat lembab, then butter cookies dan sekarang ni dot chip cookies. Alhamdulillah, kesemuanya membuahkan hasil apabila berjaya melaksanakannya... Thanx to my lovely sister yang bagi aku pinjam majalah dia tu.. ehehhh...




Untuk dot chip cookies ni sebenarnya tak cukup satu bahan sebab takde stok kat kedai. Tapi aku gantikan dengan bahan lain. Belasah je la.. haha.. Tak sangka pulak anak-anak buah aku suka.. Malahan, ada permintaan suruh buat lagi.. Nak pitam sekejap boleh tak... ehehh...


Apa ada pada rupa yang senget benget tu... Janji sodap dimakan.. Rupa je cantik tapi rasa tak semenggah tak guna jugak, kan... :D


Aku cuma buat dua adunan je dot chip cookies ni. Kalau ikutkan resepi dia, satu adunan tu cuma gunakan setengan buku butter je. Ni aku buat sebuku butter pun tak cukup, camno tu..? Harus kena buat lima enam adunan ni... Tapi yang tu kena tunggu masa raya nanti la... ahahaha...


So crunchy.. Kena bakar kasi garing sikit. Kalau tak, takde bunyi krupkrapkrupkrap... kehkehkeh...


Resepi tidak disertakan di sini ataupun di blog dapo.. Kena tunggu bulan puasa baru nak tepek resepi. Itupun kalau aku tak kedekut la nak kongsi.. muahahahaha... 

p/s: Nak jugak belajar jadi kedekut ni. Boleh gitu...?? Boleh kottttt..., ehehhh....

2 Tukang Tembak:

Acik Erna said...

azz..osah rajin e buek biskut rayo..mano ambik resepi azz..mano tau nak cubo lak nanti..he he

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Kak Erna>

Rajin sbb ado bahan ehh kak...

Resepi amek kek majalah akak sy tu laa... Banyak resepi yg bolum cubo lagi ni.. hehe..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »