Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Friday, March 23, 2012

Keep in touch... :)

Assalamualaikum...

Keep in touch... :) 

Sawaddee... 
Sabai dee mai...? 
Yin dee tee dai rue juk... 
Chob maak... :)

Dulu, bila ignore request, dikatanya kita ni sombong dan bajet artis.. Sekarang, bila dah accept request, dia buat kita macam tak wujud la pulak.. 


** Sebab tu aku malas nak accept request dari mereka yang aku tak berapa nak kenal.. Dan aku remove atau hide mereka yang aku rasa seperti tiada connection dengan aku sebab aku tak tau apa tujuan mereka add aku... Maaf ya... 



Dulu, bila aku deactivate fb, ada yang tanya kenapa aku deactivate.. Sekarang, bila aku dah aktifkan balik, semua dok pakat senyap dan buat tak tau je..


** Sebab tu aku malas nak tanya kenapa orang deactivate fb dia.. Sukahati dia la nak deactivate ataupun tidak.. ;)

Hello...
How are you..?
Nice to meet you...
I really like it... :)

p/s: Bila jawab, tak percaya.. Bila tak jawab, asyik bertanya.. Lotih den... =,="

8 Tukang Tembak:

Phat said...

akak totap sahabat den kak tu jgn lupo tu walau deaktivate ko x ko ;-)

Acik Erna said...

nak buek camno azz..tu ragam orang kan..kok dilayan..memang loteh azz dibuek e

Za said...

hahaha...mantap! terjawab segala perih persoalan....senyap lebih baik drpd berkata2 kn kak az... :P muah!

Tyntha Lana said...

Manusia memang camtu kak. sama lah juga konsepnya,

bila ada tak dihargai, bila tiada dicari2 :)

~ Cik Azz ~ said...

Phat>

Mokasih Phat... Kito totap waghieh walau takdo potalian daghah, kann... hehe..

Syaza sihat ke Phat..?

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Memang tak tolayan dek akal dah kak.. Memang lotih mek amek dah ni.. huhu..

~ Cik Azz ~ said...

Za>

Hamboiiihh...!!!

Sukanya dia... Kiranya boleh la akak dapat markah penuh ni, ya tak..?

Hahaha... :syg dia.. :)

~ Cik Azz ~ said...

Tyntha Lana>

Dah namanya lumrah manusia, memang begitulah yang selalu terjadi.. Nak buat lagu mana, ya tak..?

Benci tapi rindu... hikk3...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »