Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Tuesday, July 3, 2012

Dari Dapur Nyonya...

Assalamualaikum...

Dari Dapur Nyonya...

Aku suka tengok rancangan ni.. Suka tengok celoteh Chef Florence Tan tu... Seronok dengar dia bercakap dengan loghat Baba dan Nyonya dia tu.. Lain dari yang lain... Tapi tu la, aku ni selalu sangat lupa waktu siaran program ni.. huhuhu..

Dalam suka tu, ada jugak benda yang aku tak berapa suka nak tengok yang ada kat dalam program ni.. ehehh.. Biasa la kan.. As a viewer, mesti la kita nak tengok sesuatu yang tidak menyakitkan mata kita. Barulah mulut diam je dan fokus tengok dari mula sampai habis.. Sebenarnya, benda tu kecik je kot.. Tapi mata aku ni macam tak seronok je nak tengok.. huhuhu.. 

Nak tau apa ke bendanya tu..? Benda tu ialah kuku pengacara tu.. Kalau boleh, jangan la panjang sangat sebab diapun ada tolong-tolong masak dan pegang-pegang bahan masakan tu.. Kalau dia tak usik atau sentuh bahan masakan tu, tak kisah sangat.. Even kakak akupun, kalau kuku dia panjang, aku sound direct je.. Aku cakap kat dia, geli la nak makan kalau masak dengan kuku panjang ni.. Walaupun dia kata kuku dia bersih dan memang aku nampak bersih, tapi tetap tak boleh nak terima.. 

Dan lagi satu, rambut pengacara tu, tolong la kepit ataupun sepit sikit.. Biar la nampak kemas dan tidak terjurai-jurai ataupun terkuak-kuak rambut tu.. Yang lain-lain tu cantik dah, tip-top...

Itu je aku nak komen.. Jangan marah haaa... ehehh.. Kat bawah ni dua video yang sempat aku rakam.. Seperti yang aku bagitau mula-mula tadi iaitu terlupa waktu siarannya, maka video diapun aku tak berapa sempat nak rakam semua.. Rugi sebab tak dapat tengok dari awal.. Nak tengok kat tonton tu..? Tak kuasa la haiihh... Banyak sangat karenah kat situ.. Susah sangat nak lepas masuk.. Lebih senang masuk kat Maaduu lagi.. :D



For the next season, boleh tak sertakan resepi penuh untuk setiap masakan yang disiarkan di tv..? Tak best la kalau takde resepi yang lengkap, ya tak.. Tak mampu la kalau asyik nak kena beli buku resepi je... adehhh...



p/s: Bukan kutuk, tapi kritikan membina.. Kalau tak boleh nak terima kritikan, jangan jadi selebriti.. Jadi la selebet macam aku ni... huhuhu...

4 Tukang Tembak:

With Julia said...

Haaaa suka gak tgk rancangan masak2 neh...florence tan mmg superb...mcm mak2 yg masak ehehhe...so sebagai penonton kita ad ahak nak tegur..barulah rancangan masakan di msia mendapat contoh yg terbaik dari segi tahap kesihatan :)

muhsin.aminudin said...

kat food channel lg terbaik. macam2

ummiarissa said...

akak suka tengok jugak...tapi tak perasan lak kuku dia tu...tapi tang rambut akak setuju...kemaskanlah kan..

gadisBunga™ said...

ha'ah kannn? kadang tu potong laa sebab resepi tak complete...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »