Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Monday, July 2, 2012

Grande equipo!!!! Ahora si que hemos hecho HISTORIS de verdad!!!!

Assalamualaikum...

Grande equipo!!!! Ahora si que hemos hecho HISTORIS de verdad!!!!

Entah, aku tak faham apa maksud tajuk entry aku kali ni.. 
Mungkin maksud dia final yang menjadi sejarah kottt...
Sebab dia highlight-kan perkataan historis tu..
Memandai je kan...
Hikhikhik...

Malas pulak nak tanya atok gugel apa makna keseluruhan ayat tu..
Kesian atok gugel tu penat...
Bagi la dia rehat.. ehehh...












Viva Espana.. Tahniah.. 4-0 tuuu...!!! Ek elehh, lebih sudu dari kuah la pulak... kehkehkeh... 


p/s: Betapa bangganya rakyat Spain atas kemenangan pasukan mereka, begitulah bangganya kita jika pasukan kita, Malaysia, menang mana-mana kejohanan besar yang disertai... 


I ♥ MALAYSIA

10 Tukang Tembak:

Che Rosliza Che mat said...

itali kalah...sedih betul...

gadisBunga™ said...

saya sukaaaaa spain menang! huhuhu!

Tinta Lana said...

Assalammualaikum kakazz.. :)

Alhamdulillah..lega sangat saya rasa skrg.. *tetiba nak buat sesi luahan prasaan kt blog akk,hahhahah*

Hahh, saya ingat apa ke benda nya ha tajuk entry akk,heh3.

Al-maklumlah, org buta bola cam ni lah kak,hahahahahh

Ya, apapun, saya sokong Malaysia..tpi tulah..jauh bebeno lgi asanya perjalanan team kita..

APAN said...

penyokong spain mesti suka giler...4 0. buka nsenang dpt gol mcm tu dlm final...bnyak giler sejarah tercipta katanya...

tp sy x minat spain...mmg dorang main cantik tp tetap x minat...

Angah said...

tak feel tengok, sebab sepanyol terlalu handal, tiada saingan...

~ Cik Azz ~ said...

Che Rosliza>

Takpe, cuba lagi.. huhu...

~ Cik Azz ~ said...

gadisBunga>

Suka, tapi apsal ada huhuhu kat hujung tu... hahaha...

~ Cik Azz ~ said...

Tinta Lana>

Ko nak luahkan apa sebenarnya ni..? Luahkan perasaan takpe, jangan luahkan isi perut dah la.. kehh3..

Doakan player kita yang beraksi kat kelab luar tu berjaya menaikkan nama Malaysia.. Itupun dah memadai rasanya... Ya tak..?

~ Cik Azz ~ said...

APAN>

Betul la tu..

Mesti ko ada sebab kenapa tak suka Spain, kan...?

~ Cik Azz ~ said...

Angah>

Spain tu sama je dengan team lain.. Tapi dorang banyak bekerjasama dan serasi.. Team lain tu kadang2 fokus kat satu2 player je..

Pendapat akak la... ehehh...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »