Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, July 11, 2012

Paling laris: Top 5....

Assalamualaikum...

Paling laris: Top 5....

Setakat ini, entry pernikahan Irma dan Redza masih mendapat tempat teratas dalam pencarian untuk blog aku ni.. Mujurlah entry tu takde sessi kutuk-mengutuk.. Cuma menyampaikan ucapan tahniah dan mendoakan kebahagiaan mereka berdua sahaja..



Entry yang kedua, ketiga dan keempat tu, kalau ada yang masuk situ dan tidak faham, boleh tanya aku kat ruangan komen ataupun kat page blog aku.. Insyaallah, aku akan cuba bagi penerangan yang berkaitan.. Itupun jika aku masih ingat laa.. hehe...

Okay la, aku tak boleh nak lama-lama online guna laptop aku ni.. Hari tu dah okay dah takde bunyi.. Lega la aku dalam 3-4 hari.. Lepas tu dia buat hal balik.. Dah dekat sepuluh kali aku buka skru nak tengok apa masalahnya tapi tak jumpa-jumpa.. Nak dengar radio online pun aku tak berani.. Apa lagi nak bukak youtube ataupun maaduu... huhuhu... Bukak blog aku yang tak berapa berat ni pun dia dah bunyi dah... Jangan harap la nak bukak blog yang ada salji, daun atau bunga berguguran tu.. Mau meraung laptop aku ni kangg... ehehh..

Maaf sebab tak dapat nak singgah blog korang terutama sekali blogger yang rajin tinggalkan komen.. Kalau aku yang tak sihat, aku masih boleh singgah sekejap kat blog korang tu.. Ni laptop aku yang sakit, tak dapek la den nak nolong ehh doohh... huhuhu.. 

p/s: Maaf sekali lagi... Dan jangan berkecil hati ya... Terima kasih jugak atas doa-doa korang yang berkaitan dengan kesihatan aku dan jugak kesihatan laptop aku ni.. Aku dah okay sikit dah, alhamdulillah.. Cuma laptop aku je yang masih demam... adehh...

18 Tukang Tembak:

Kesuma Angsana said...

say pun dok baca2 lg cite kawin irma hasmie tu hehe

Phat said...

wedding of the year sebab sempoi je

gadisBunga™ said...

ramaiiii org suka tgk wedding diorg kan?

Yunus Badawi said...

Tunggu cerita Cik Azz kahwin pulak. Mesti n3 yg paing top kelak .... hehehe

Tinta Lana said...

Salam..akak jangan risau ea..hehehe. masalah laptop rosak tu, mmg tak dpt nak dielakkan..

Harap2, Mr DELL dapat bantu lah selesaikannya ^_^

Angah said...

salam kak azz...

With Julia said...

cianyer laptop akak pun berjangkit demam gak...sabo ye kak...nanti kena htr jumpa dr pakar...baru cpt baik laptop tuh...:)

Acik Erna said...

azz..kek blog akak..yang paling laku..sampai sekrng ado yo orang cari..caro2 nak buek kuah dal..apam topong gandum dan apam topong bogheh

~ Cik Azz ~ said...

Kesuma Angsana>

Baca kisah yang baik2 je tau.. Cerita yang tak baik tu jangan la baca... :)

~ Cik Azz ~ said...

Phat>

Title wedding of the year tu bagi akak tak penting.. Yang penting title sebagai suami isteri tu biarlah berkekalan sampai bila-bila..

~ Cik Azz ~ said...

gadisBunga>

Yupp... Sebab sweet sangat.. :)

Dan ramai jugak yang dok fokus kat laki orang tu.. huhuhu..

~ Cik Azz ~ said...

Yunus Badawi>

Alaaaahaaaiii... Tak dapek den nak nolong ehh dohh.. haha..

~ Cik Azz ~ said...

Tinta Lana>

Waalaikumussalam...

Tak tau nak cakap apa.. Kang kata dah okay, dia buat hal balik.. Laptop ni macam orang jugak, pantang dipuji.. :D

So, buat masa sekarang ni, diam je dulu.. Kalau ada entry tu, maknanya masih boleh guna la laptop ni.. ehehh..

~ Cik Azz ~ said...

Angah>

Waalaikumussalam Angah..

Dah lulus ke amek lesen...?

~ Cik Azz ~ said...

With Julia>

Itupun kalau dapat doktor yang okay.. Buatnya dapat doktor tipu, takut makin nazak je demam laptop ni.. huhu..

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Tambah2 dokek nak poso ni kan... Lagi la banyak yang cari resepi.. hehe..

APAN said...

jangkitan drpd tuan laptop la nih...

~ Cik Azz ~ said...

APAN>

Tu la pasal.. Yang tak elok tu cepat je berjangkit... huhuhu...

Sian laptop kan...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »