Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Sunday, December 2, 2012

Baby G dan novel... :D

Assalamualaikum...

Baby G dan novel... :D

Baby G kononnnnnn.....!!!!
Wakakakaka....

Baby G tu stand for Baby Gebu dan Gemuk...
Tak tau nak letak nama apa dah...
Kehkehkeh...







Aku masih lagi membaca novel Perempuan Lindungan Kaabah karya Hana Ilhami ni...
Baru je mula...
Banyak kali berhenti...
Bukan sebab jalan cerita tak bagus, tapi sebab keadaan kepala yang sedikit pening...
Gara-gara lambat makan, perut dah penuh dengan angin, tapi nak jugak teruskan membaca..
Lepas tu angin naik ke kepala...
Lepas tu kepala terus jadi tinggggggg.... tongggggg....
Hehehe...

Tu yang biarkan je si Baby G ni dok panjat-panjat novel tu...
Tak larat nak melayan baca... hehe...







Aku dah selesai membaca novel Hikayat Cinta Si Pematah Hati karya E-Man Sufi ni..
Tapi buat masa ni, aku belum lagi bersedia nak buat review untuk novel ni..
Nak kena baca lagi sekali kot sebab masa baca kali pertama ni, aku baca dalam keadaan separa sedar..
Jadinya, bila dah separa sedar tu, takut pulak nanti review yang bukan-bukan pulak yang keluar... hehe...
Secara umumnya, kedua-dua buah novel ni boleh dijadikan koleksi...
Masing-masing ada input yang tersendiri...







p/s: Sedang menanti kehadiran novel baru... Nampak gayanya hari-hari mendatang ni asyik pandang keluar je la nak tengok posmen datang... kihkihkih....

1 Tukang Tembak:

cik aletheea: said...

model cun gile ..
nak pinjam 2hari ye kak..:P

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »