Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Friday, December 7, 2012

Koleksi baru sampai...

Assalamualaikum...

Koleksi baru sampai...

Weeeeeeeeee....!!!
Empat buah novel dari Karya Seni yang aku pesan secara online baru je sampai tak sampai beberapa minit tadi... Posmen tu siap cakap lagi, banyaknya buku yang aku beli... Yang hari tu belum habis baca lagi, dah sampai yang baru... Pandai betul dia meneka... ehehh...

Memang betulpun apa yang dia cakap tu... Koleksi Liza Zahira yang sampai minggu lepas baru sebuah yang berjaya aku habiskan.. Masih ada lagi empat buah novel yang perlu aku baca.. Tapi apa nak disusahkan, bila-bila masa boleh baca, kan.. Bukannya buku tu basi.. Yang penting buku tu dah ada dalam simpanan dan dah dijadikan koleksi... 




Untuk koleksi yang baru sampai ni pun, aku tak tau bila nak mula baca.. Sekarang ni aku kena siapkan dulu jahitan yang ada.. Lepas tu bila dapat upah, boleh la masukkan dalam bank... Lepas tu boleh la main klik-klik online.. Parah weiiii.... huhuhu...


Koleksi kali ini terdiri daripada:

The Wedding Breaker (TWB) by Evelyn Rose
USAI... Aku Terima Nikahnya by Umie Nadzimah
Suami Yang Kubenci by E-Man Sufi
Kerana Terpaksa, Aku Relakan by Umie Nadzimah



Kalau nak tau sinopsis semua novel ni, rajin-rajin la tanya atok gugel.. 
Jangan tanya atok gigil dah la, kang lain pulak yang korang jumpa...
Muahahahaha..... tetttttttt....!!

Pergi je kat laman web Karya Seni untuk mendapatkan sinopsis cerita... Lepas tu, jangan lupa order online... ehehh... Yang penting kena daftar jadi ahli dulu baru boleh dapat harga diskaun... Lepas tu kena la ada pitih kat dalam akaun bank tu.. Kalau takde, guaner nok beli, ya dop...? Dinasihatkan agar berhati-hati dalam mengklik... huhuhu...

Daripada apa yang aku perhatikan, rata-rata penulis novel ni datangnya dari golongan terpelajar, samada yang masih lagi bergelar pelajar yang bijak pandai ataupun sudah punya kerjaya yang hebat.. So, mereka tau apa yang cuba mereka sampaikan melalui novel mereka.. Harap-harapnya begitulah... 


p/s: Selamat membaca... *ucapan untuk diri sendiri... kehkehkeh....

3 Tukang Tembak:

mummy_ayu said...

wah....bestnya .. banyak novel..semua Ayu dah baca kecuali wedding breaker tu..dah order..harap2 hari sampai la...leh layan weekend nanti..selamat membaca!!!

Aziela said...

Kak Azieee...!!!!!! Saya sangatttt jeles. Huhuhuhu. Tak sabar tunggu review dari akak for those books.

Alfi Kasran said...

kita ada hobi yang sama :D bestnya boleh selalu baca review dekat sini

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »