Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, March 20, 2013

Ehh, siapa bagi ni...?

Assalamualaikum...

Ehh, siapa bagi ni...?


Aku baru je dapat bungkusan ni.. Mula-mula posmen tu kata banyak bungkusan buku untuk hari ni.. So, akupun ingat novel yang aku order dari geng SMN tu dah sampai la.. Terkejut jugak sebab pagi tadi aku check kat web Pos Malaysia, nombor tracking untuk bungkusan tu belum lagi masuk dalam rekod..


Jadi, bila posmen tunjukkan bungkusan ni kat aku, aku jadi terkejut la sekejap.. Sebab bungkusan ni lembik je.. Buku apa yang lembik, kan..?


Pastu posmen tu kata, laaa..., baju rupanya.. Pastu pulak, akupun dengan kerut-kerut dahi bertanya la, bila masa pulak saya order baju...? Pelik ni.. Pastu posmen tu cakap, mungkin orang hantar kain untuk jahit kot.. Akupun fikir lagi, takde pulak kakak aku bagitau nak pos kain.. Selalunya kakak yang sorang tu kalau pos kain, mesti bungkusannya besar dan mesti dia bagitau aku pasal tu.. Ni dok senyap je...




Lepas tu, tengok la kat slip yang nak kena sain tu.. Rupa-rupanya orang tu yang bagi aku kain ni.. Tapi dia takde lak bagitau.. Kalau tahun lepas, ada jugak dia cakap suruh check inbox.. Kali ni, senyap je.. Nak kata raya, lambat lagi... hehh... Apapun, terima kasih banyak-banyak kepada orang yang bagi dua pasang kain ni kat aku.. Terima kasih jugak kepada tukang pos yang bersusah-payah mengeposkan bungkusan ni.. Moga rezeki kalian semakin murah. Amin..


p/s: Tenkiu kazen.. Terharu den tau... huhuhu.. 

5 Tukang Tembak:

Angah said...

alahai...bestnya dapat hadiah suprise macam ni...

Acik Erna said...

Azz baju rayo dah ado...tinggal jahit yo

Arham Md Ali said...

Rezeki tuuuu kak.

nor laila said...

as salam...salam kenal..salam ukhwah..singgah sini...follow me back ok...

Fariq Jalil said...

feewit.. admirer hadiahkan kain.. mungkin dia nak sedondon dgn kak azz raya ni kot.. heheh

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »