Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, May 9, 2013

Apo hal lak ni..?

Assalamualaikum..

Apo hal lak ni..?


Tak tau la kenapa, tiba-tiba je aku tak boleh nak masuk kat fb guna lappy aku ni.. Dia dok loading je, pastu bila dah habis loading, skrin masih macam tu.. Adakah lappy aku ikut sama nak protes..?? Hahahaha.. Pokok dek ekau la, kan.. 




Mungkin tahap kelajuan line internet aku tak mencukupi untuk loading fb ni.. Nak kata browser yang buat hal, tak jugak kot sebab aku dah cuba guna Mozila tapi hasilnya sama je.. Sementelah sekarang ni kat fb makin ramai yang tengah panas, maka line pun ikut panas sampai tak boleh nak bukak fb tu.. haha.. Mujur hanya fb je yang tak boleh nak access.. Mujur masih boleh bukak web dan blog lain.. Jadi memang fb je yang bermasaalah, ya tak..


Mujur juga aku boleh guna enpon cabuk aku tu untuk jenguk cerita panas, cerita basi, cerita lawak dan macam-macam cerita kat fb tu.. Tengok aje la.. Tak kuasa nak share benda yang tak diyakini kesahihannya lebih-lebih lagi yang berkaitan dengan pilihanraya yang lepas ni..  Tak kuasa nak mengumpul saham.. Blogger lain kalau nak share semua tu, suka hati korang la.. 


Aku cuma nak share gambar kat bawah ni je.. Dah berapa hari dah ni tapi kesan dakwat tu masih ada lagi.. 




p/s: Sabun kat rumah aku ni tak cukup power agaknya.. Tu yang kesan dakwat tu lambat hilang.. hehh... Yang cepat hilang tu mungkin sebab dia selalu main korek-korek kot.. errr.... korek hidung la... :p

4 Tukang Tembak:

gadisBunga™ said...

kat kuku saya pun ada lagi kesan biru!

Yunus Badawi said...

Gunalah sabun cap kapak .... hehehe

trah zain said...

tertarik yg kat bawah tu,,hehe
sesetengah org dah anggap, dakwat dah ilang kalo jari dia sama dgn jari dlm gambar tu,,, rabun..hehe

Tinta Lana said...

Salam.

Ada hari2, fb saya pun lambat loading. FB je la, yg lain ok je. Taktau la pe mark zukenbeg tu buat,hahaha

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »