Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, May 23, 2013

Survey...

Assalamualaikum...

Survey...


Berapa upah potong kaki seluar jeans. slack atau seluar baju melayu untuk saiz dewasa dan kanak-kanak kat tempat korang ehh..? Potong kaki seluar tau, bukannya potong kaki orang... hehh..


Aku nak buat survey.. Mana tau kot-kot lepas ni aku nak ambil pulak upah potong kaki seluar ni..


Kalau potong kaki seluar adik-beradik memang takde upah la gamaknya.. Nak kena sembur kalau mintak upah... sobsobsob... Kalau ada yang rela hati nak bagi tu, dapat la.. Kalau masing-masing buat derk je, apo nak dikato.. Dapek sakit pinggang yooo laaa.... Huhuhu...




Yang pasti, seluar siapa yang patahkan jarum mesin, akan dikenakan caj tambahan mengikut harga sebatang jarum. Ingat harga jarum mesin industri ni murah ke.. huhuhu... Kalau dua-dua jarum patah, iaitu jarum jahit tepi dan jarum mesin jahit biasa, akan dikenakan double caj tambahan. Aku guna jarum Singer.. Original punya.. 


p/s: Kalau semua benda nak free, nak murah, sampai bila-bilapun aku dok macam ni jugak.. Dah la ini je sumber pendapatan yang aku ada.. Kesian la sikit kat aku ni... huuuuu....

3 Tukang Tembak:

With Julia said...

Alaaaa x pernha bg upah kt tailor suh potong kaki seluar...ju selalu beli seluar jeans atau seluar slack kt kamdar senang, dia potong kaki seluar FREE je kak huhuhu

Angah said...

kat area angah ni kalo slack tu dia amik RM5. kalo jeans mungkin dalam RM7

Tinta Lana said...

Yang saya tau.. upah potong kaki org je kak.. giler pa,hahahah. Gangster mna plak kan saya kenal ni,hehehe

Yg ni saya tak dpt bantu la kak..sebab tak pernah potong kaki seluar..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »