Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, August 29, 2013

Aku selesa dengan Betty Blue..

Assalamualaikum...

Aku selesa dengan Betty Blue..


Betty Blue ni merupakan satu jenama kasut. Tak pasti la pulak samada ni jenama baru ataupun dah lama sebab bab macam ni aku memang fail.. Nak google pun malas.. hehh...


Aku mula kenal Betty Blue ni dari tahun lepas kot. Masa tu aku ikut dua tiga orang makcik ni masuk kedai kasut ni. Dorang nak beli kasut untuk persediaan melancong ke Bandung manakala aku beli sebagai kasut raya.. Aku beli jenis sandal sebab kaki aku jenis kembang kat depan.. Kalau pakai kasut, mau meraung aku tak dapat nak berjalan..


Sandal pertama Betty Blue yang aku beli adalah seperti dalam gambar kat bawah ni. Sekali pakai, terus jatuh cinta sebab ianya sangat lembut dan selesa. Biasa aku pakai capal atau sandal kulit.. Bila berjalan jauh, mula la betis sakit. Keras kejung jadinya.. Tapi dengan Betty Blue, takde rasa tekanan.. Pergerakan menjadi lancar. Takde la sekejap sekejap nak berhenti urut betis.. 


Dah lama pakai, rupapun dah cacat, tapakpun dah mula licin...


So, semalam aku beli sepasang lagi sandal Betty Blue ni sebab sandal yang lama dah mula haus tapak dia. Masih boleh dipakai tapi jika aku tolak troli yang penuh dengan barang, nanti aku tak boleh nak kontrol troli tu sebab tapak sandal yang licin.. Cuma tak banyak sandal yang sesuai untuk kaki aku.. Kalau ada peten yang lama tu, aku beli yang tu je.. Tapi dah takde. So, nak tak nak, aku beli je la peten macam gambar kat bawah ni.. Warna ni je yang ada.. Hentam saja la haiihhh...




Harga sandal Betty Blue yang aku beli ni takde la mahal manapun.. Harganya cuma RM39.90 je.. Sandal yang lama tu pun harga dia sama jugak.. Setahun lebih pakai sandal harga macam ni. Memang berbaloi-baloi.. 




Aku bukan jenis orang yang pakai sedondon. Kalau baju biru, kasutpun nak biru.. A BIG NO...!! Aku jenis sempoi. Aku jenis pakai je ikut suka hati aku. Asalkan selesa, alhamdulillah.. Tak kuasa aku nak melaram sakan tapi menyiksakan anggota badan.. Siapa nak kawan dengan aku, silakan.. Siapa tak nak kawan sebab malu dengan stail aku, itu korang punya pasal.. hehhh... 




p/s: Aku bukan pemegang tagline biar papa, asal bergaya.. Get lost dengan tagline tu..

1 Tukang Tembak:

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Saya rasa, jenama ni dah lama ada kat psrn kak..

Sebab seingat saya, saya ada beli sebelum masuk uitm, tahun 2005 time tu.. sandal merah :) smpai skrg sy ingt designnya camna,hehe

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »