Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, August 21, 2014

Saat Hilang Cintamu..

Assalamu'alaikum...

Saat Hilang Cintamu..

Done with Saat Hilang Cintamu by Acik Lana... Okay, aku boleh hadam cerita ni dengan baik.. Boleh baca sampai habis.. Cumanya bab-bab terakhir tu banyak sangat penggunaan perkataan 'sayang'.. Sikit-sikit sayang.. Sikit-sikit sayang.. Rasa macam sedikit terganggu proses pembacaan dengan panggilan 'sayang' yang berlebihan tu.. Apapun, novel ni masih boleh dikekalkan sebagai koleksi peribadi.. 




Aku tak nak review lebih-lebih.. Skil me-review aku sudah jatuh menjunam ke dasar laut.. Dah tak boleh nak gali lagi dah.. ahahh.. 


Jadinya, jika ada yang nak order novel Saat Hilang Cintamu ini, boleh la masuk kat blog Acik Lana ni dan ikut je arahan yang dia beri kat situ.. Sinopsis cerita ni juga ada kat situ.. Silalah usha dulu apa yang patut sebelum buat pilihan.. 


Aku bukan fanatik Acik Lana.. Aku juga tak join grup beliau kat fb.. Tapi aku masih lagi boleh terima cerita yang beliau garap.. Mungkin sebab aku dah mula selesa dengan gaya bahasa yang beliau gunakan.. Cumanya novel kali ni aku takde la merembes-rembes menitiskan airmata.. ahahh...


p/s: Sebenarnya aku suka novel yang bila baca je dia punya ayat, dah boleh buatkan dada aku ketat.. Baca je dia punya gaya bahasa, dah boleh buatkan aku tersedu-sedan menahan tangis.. hehh.. Yang pasti, ianya bukanlah sebuah novel kisah sedih dari awal hingga akhir.. 

2 Tukang Tembak:

Soleh S said...

Dengarnya bukan ltd edition, jadi boleh beli bila2. Legaaa~~

~ Cik Azz ~ said...

Soleh S:

Yupp... Bukan Limited Edition.. Bak kata AL, stok banyakkkkkkkkkkkk....! Anytime boleh beli... :)

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »